"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. november 27., péntek

~ PIRÍTOTT GOMBÁS FOKHAGYMÁS FUSILLI ~

 

 


 

 



Ma egy gyors tésztaétel készült gombával, fokhagymával és jó sok parmezán sajttal. Amennyi idő alatt megfőtt a tészta, annyi idő alatt a gomba is pikk-pakk elkészült. Kimondottan időtartalékos kaja, és mégis nagyon finom. A sült fokhagyma, a petrezselyem, a gomba, bor és a fekete bors, iszonyú harmóniát alkot így együtt. Valójában máris felsoroltam a hozzávalóit..., és tényleg csak ezek adják azt az ízorgiát, ami majd a tányérodon lesz. Ha nincs időd, vagy éppen kedved a főzéshez, ezzel az étellel ki is pipálhatod az ebédet vagy a vacsorát. Kóstold meg!


Hozzávalók 4 személyre: 500 gr. csiperke gomba, 1 fej fokhagyma, 4-5 kanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 100 ml. fehér bor, 1 csomag fusilli tészta, só, őrölt fekete bors, 100 gr. reszelt parmezán sajt.

 

A tésztát bő, sós vízben fog keményre kezdjük főzni. Míg fő a tészta, addig egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk és a felkarikázott fokhagyma gerezdeket elkezdjük rajta sütni. Közben a gombát megmossuk és vékonyan felszeleteljük, a petrezselymet pedig felaprítjuk. Mikor a fokhagyma kezd pirulni, hozzáadjuk a gombát és sűrűn kevergetve, fedő nélkül lesütjük azt is. Mikor a gomba leve elpárolgott és szépen lepirult, akkor sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a vágott petrezselymet, a bort és magas hőfokon tovább sütjük a gombát. Pár perc után, a főzővízből egyenesen a gombára szedjük a tésztát és átforgatjuk az egészet. Vágott petrezselyemmel, borssal és reszelt parmezánnal megszórva, forrón tálaljuk. 

 


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése