"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. november 26., csütörtök

~ FAHÉJ SZIRUP ~

 



 

 

 





Lassan itt az Adventi időszak és ezzel elkezdődik a Karácsonyi készülődés. Ilyenkor a konyha kissé átalakul, köszönhetően a fényeknek, a díszítéseknek és nem utolsó sorban a fűszereknek. Szeretem a Karácsonyt..., a fahéj, a csillagánizs, a szegfűszeg, a citrom, a narancs, és még sorolhatnám a többit izgalmas fűszer illatát, a különleges fogások zamatát és a készülődés örömét. Évek óta csinálok valami apró gasztró ajándékot, amit a nekem kedves emberek kapnak tőlem, sok szeretettel. Idén arra gondoltam, hogy mivel szeretjük mindannyian a kávét, ezért ehhez készül az ajándékom is. Egy ízesítő szirup, méghozzá fahéjas ízben... Igazi karácsonyi hangulatot kölcsönöz majd a kávénak és ünnepivé varázsolja majd azt a pár percet amit a kávézással töltünk.
 
 
Hozzávalók: 350 gr. sima ásványvíz, 350 gr. barna nádcukor, 6 rúd fahéj, 3 csillagánizs, 6 szem szegfűszeg, 6 szem szegfűbors.
 
 
Egy kisebb nyeles lábosba tesszük a hozzávalókat, majd felforraljuk. Lassú főzéssel, addig főzzük, amíg kissé visszaredukálódik, veszít a térfogatából. kb. 20-25 perc. Természetesen fedő nélkül és nem zubogva főve. Mikor elkészült, teljesen kihűtjük. Kis csatos üvegeket tisztára mossuk,majd beletöltjük az átszűrt, kész szirupot. Minden üvegbe teszünk egy darabka fahéjat, ami a főzés után megmaradt. Lezárjuk, kamrában tároljuk.
 
 

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése