"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. november 15., vasárnap

~ MEXIKÓI TÖLTÖTT PALACSINTA ~

 

 


 
 

 
 
 


Régen ettünk chilis babot, úgy hogy ez készült ma ebédre. Ugyan nem a hagyományos módon, hanem palacsintába tekerve, de ettől még izgalmasabbá vált az egész. Nagyon finom lett ilyen formában is, érdemes kipróbálni. A raguhoz most szín marhahúst vettem és itthon daráltam le, a palacsinta tésztája pedig egy fokkal vastagabb, mint ahogy azt megszokhattuk. Marhahússal ízesebb lett, mint gondoltam. Elég laktató, ezért egy személynek bőven elég két, dundi palacsinta. Friss saláta is mehet hozzá, aki szereti... 


Hozzávalók 4 személyre: 450 gr. darált marhahús, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj, 1 nagyobb paradicsom, 2 kanál sűrű paradicsomkrém, 2 dl. vörösbor, 1-1 kisebb konzerv vörös vesebab és kukorica, 1/2 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt fekete bors, 2-3 kanál reszelt sajt. A palacsintához: 2 tojás, 150 gr. liszt, 1 csésze tej, 1/2 csésze ásványvíz, 1 csipet só. Tálaláshoz: tejföl, aprított petrezselyemzöld.


Először a palacsinta tésztáját keverjük be, hogy állni tudjon. Minden hozzávalót kimérünk egy tálba, majd csomómentesre kikeverjük. Félre tesszük pihenni. Egy serpenyőbe felforrósítjuk az olajat és elősütjük benne a felaprított hagymákat. Ez után hozzáadjuk a darált marhahúst és lepirítjuk a hagymával együtt. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a paradicsomkrémet, a bort és fűszerezzük a ragut sóval és őrölt borssal. Lassú tűzön, lefedve készre pároljuk. A végén hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, a kukoricát és a fele vágott petrezselymet. Fedő nélkül addig főzzük, amíg besűrűsödik és alig lesz alatta szaft. Ez kb. 15 perc, Ez azért kell, hogy majd ne jöjjön ki a töltelék a palacsintákból. A palacsinta tésztából 8 palacsintát sütünk. A raguval megtöltjük a palacsintákat, majd sütőpapíros tepsibe átrakjuk őket. Tetejükre kevés tejfölt kenünk és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. 180 C°- fokos sütőben pirulásig sütjük a töltött palacsintákat. Forrón tálaljuk.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése