"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. október 6., kedd

~ BROWNIE ~

 


 

 

 


Nem gondoltam volna, hogy egy tini fruskától fogok receptet tanulni..., de ahogy mondják, jó pap is holtig tanul. A feltörekvő ifjúság... De ami jó, az kérem jó. És ez a recept, az. Finom, puha, krémes, roppanós tetővel. Hibátlan. Amilyennek lennie kell. Először furcsálltam a hozzávalók részarányát, de be kell valljam, működik. Sőt, szemtelenül jó cucc. Ja, a vanília fagyit meg sem említem hozzá. Bocsáss meg, kalória mumus....! 

 

Hozzávalók: 5 db. tojás, 120 gr. cukor, 1 csipet só, 1 púpos kanál liszt, 2 kanál víz, 200 gr. jó minőségű keserű csokoládé, 200 gr. vaj.


Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Egy tálba ütjük a tojásokat és addig keverjük habverővel, ameddig szinte kifehéredik.


 

 Ez után szórjuk hozzá a cukrot, a csipet sót, a lisztet és a két kanál vizet. Tovább verjük, hogy jó habos legyen. A végén belekeverjük az olvadt, vajas csokoládét is. 



Veszünk egy kb. 15 x 20 cm-es vagy 25 x 25 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát és mehet az előmelegített, 180 °C-fokos sütőbe sülni. Kb. 25 perc alatt átsül. Fogpiszkálóval azért ellenőrizzük le, és ha nem ragad rá a massza, akkor biztos megsült. Langyosra kihűtjük a browniet, majd felkockázzuk és vanília fagylalttal tálaljuk. Mennyei manna....

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése