"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. október 15., csütörtök

~ POLPETTI ARRABIATA ~

 

 


 







Sokáig frissen maradt a cserepes bazsalikomom, ilyen még sosem volt, hogy ennyi ideig kibírta volna abban a cseppnyi földben. Hálám jeléül, mielőtt hervadásnak indulna, megfőztem egy olasz ételben. Hiába, a friss ízének egyszerűen nincsen párja. Specialitás készült vele, egy ízig-vérig talján étel, a fűszeres húsgombócok paradicsomos tésztával. Mondjuk olaszul sokkal dallamosabban hangzik, ezért írtam az olasz nevét a receptajánlóban. Abszolút gyorsnak mondható kaja, hiszen fél óra alatt tálalható is. Mire a tészta kifő, addigra a húsos ragu is elkészül. Jó sok parmezánnal és friss bazsalikommal egyszerűen tökéletes...


Hozzávalók: 250 gr. pulykamell filé, 350 gr. darált borjú vagy sertéshús, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3-4 kanál olíva olaj, 1 csokor friss bazsalikom, 1 bögre koktél paradicsom, 3 kanál sűrű paradicsom krém, 1 tojás, ízlés szerint só, őrölt bors, szárított bazsalikom, kevés barna cukor. Továbbá: 1 csomag spagetti, 100 gr. reszelt parmezán.

 

A húsokat leöblítjük, szárazra töröljük, majd ledaráljuk. Hozzáadjuk az egyik aprított hagymát, egy marék vágott friss bazsalikomot, a tojást és fűszerezzük a húst sóval, borssal és szárított bazsalikommal. Jól összekeverjük. Közben egy nagyobb lábosban elkezdjük kifőzni a spagettit, sós vízben. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olíva olajat, és a húsból diónyi gombócokat formálunk. A forró olajban pirosra kisütjük a húsgombócok minden oldalát. Mikor kisültek, kivesszük őket egy tálba. A visszamarad olajban lepirítjuk a másik aprított hagymát, a reszelt fokhagymát, majd hozzádobjuk a negyedelt koktél paradicsomokat, a másik fele vágott bazsalikom leveleket, a sűrű paradicsomkrémet, és a tészta főzővizéből egy csészényit. Kevergetve felfőzzük. Ízesítjük a ragut, sóval, borssal, cukorral és egy kevés reszelt parmezánnal. Ha elkészült, ebbe forgatjuk bele a kisült húsgolyókat. Tálaláskor a spagettire halmozzuk a ragut, megszórjuk bőven parmezánnal és bazsalikommal díszítve, forrón tálaljuk az ételt.

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése