"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. október 30., péntek

~ ŐSZI KRÉMLEVES PIRÍTOTT MAGVAKKAL ~

 


 
 

 

 
 
 
 


Szeretem az őszt... a színei miatt, a sütőtök miatt, a forró krémlevesek miatt. A hűvös idő miatt egyre többet tartózkodunk bent a lakásban, de attól függetlenül tartalmasan el tudjuk tölteni az időt, mert lehet kreatív dolgokkal foglalatoskodni, olvasni, bekuckózni és akár egy jó forró krémlevest elkanalazgatni. Mint például ezt. Csakis sárga színű alapanyagokat használtam fel hozzá, mint a sütőtök, az édesburgonya, a sárgarépa és a narancs. Kellemes ízvilágú, abszolút krémes és tápláló leves lett belőle. A tetejére szórt pirított magvak pedig csak emelték az élvezetét. 


Hozzávalók: 1 kisebb kanadai sütőtök, 1 nagyobb édesburgonya, 1 szál sárgarépa, 1 narancs. Továbbá: olíva olaj, só, őrölt fehér bors, barna cukor, 250 ml sűrű főzőtejszín, 2 csapott kanál liszt, pirított magkeverék. 


Első körben a sütőtököt kell sütőben megsütni. Ha megsült, akkor a tök húsát lekaparjuk a héjáról. Az édesburgonyát és a répát meghámozzuk majd vékonyan felkarikázzuk. A narancs levét kifacsarjuk. Egy mélyebb lábosban kevés olíva olajat forrósítunk, majd rádobjuk az édesburgonya és a répa karikákat. Kissé összepirítjuk őket az olajon, majd hozzáadjuk a sült tökhúst is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el, majd ízesítjük sóval, borssal és egy kevés cukorral a levest. Fedő alatt puhára főzzük az egészet. Mikor megfőtt, botmixerrel pürésítjük a levest. A tejszínt kikeverjük a liszttel és ezzel behabarjuk a krémlevest. A végén hozzáadjuk a narancs levét is. Ha kell még, akkor kóstolás után sózzuk vagy cukrozzuk a levest. Forrón, pirított magvakkal megszórva tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése