"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. október 21., szerda

~ SAJTKRÉMGOLYÓ PIRÍTOTT MAGVAKKAL ~

 


 
 

 


 

 

 

 




Egy finom sajtos kence pirítós kenyérre, pirított magvakkal... Jönnek a hűvös esték, ilyenkor egy forró bögre tea mellé a legjobb valami kenhető finomság. A tökéletes vacsora, ha nincs időnk a főzésre. Az alapja juhtúró és vajkrém, a többi hozzávaló pedig  a fantáziánkra van bízva. Nálam most vörös cheddar és vöröshagyma került még bele. Szuper sajtos és nagyon finom. Pritamin paprikával, lila hagymával, olívával a legjobb. Kend és edd!


Hozzávalók: 150 gr. juhtúró, 150 gr. natúr vajkrém, 50 gr. tea vaj, 150 gr. vörös cheddar sajt, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint só, őrölt kömény. Továbbá: magkeverék, pirított kenyér, lila hagyma, olíva.

 

A hagymát felaprítjuk egészen apróra és egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a juhtúrót, a vajat, a vajkrémet, a reszelt cheddar sajtot, majd ízesítjük sóval, köménnyel. Alaposan kikeverjük. Betesszük a mélyhűtőbe kb. 10 percre, hogy megdermedjen és könnyen formázható legyen. Míg megdermed, addig megpirítjuk a magkeveréket. A sajtkrémből golyót formálunk, majd beleforgatjuk a kihűlt magkeverékbe. Pálcikával tök formára igazítjuk, majd egy tök szárát beleszúrjuk. Behűtve tálaljuk pirított kenyérrel és zöldségekkel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése