"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. szeptember 1., kedd

~ BRÜSSZELI GOFRI ~


















Belgiumban nem létezik Belga gofri. Van 3 típusú. Van Liége gofri, aminek a tésztáját óriásszemű cukorral keverik be, van a nagyon könnyű, bolyhos brüsszeli gofri, amit tejszínhabbal és gyümölcsökkel tálalnak fel és van a sima vaníliás gofri. A neten pedig előszeretettel fordul elő Belga gofri néven. És megint egy tévhit erről, sőt kettő is egyszerre: nem is reggelire fogyasztják a gofrit, sőt még sós változatban sem... Abszolút hétköznapi étel, úgy, mint nálunk a palacsinta.


Hozzávalók: 3 nagyobb tojás, 250 gr. puha vaj, 200 gr.cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 250 ml. tej, 450 gr. liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só. Továbbá: vaj, méz, porcukor, bogyós gyümölcs.


A tojásokat szét választjuk, majd a sárgájákat fehéredésig keverjük a kétféle cukorral. Ez után hozzáadjuk az olvasztott vajat, a langyos tejet, a sót, a sütőport. Alaposan kikeverjük. Ez után hozzászitáljuk a lisztet is. elkeverjük. a végén lazán beleforgatjuk a masszába a felvert tojásfehérjét. Sűrű masszának kell lennie. A gofrisütőt jól felforrósítjuk, olvasztott vajjal átkenjük és adagonként kisütjük benne a gofrikat. Langyosan vajjal és mézzel fogyasztjuk, hidegen tejszínhabbal és gyümölcsökkel megszórva... Kívül ropogós, belül puha. Finom!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése