"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. szeptember 3., csütörtök

~ LECSÓ KRÉMLEVES KOLBÁSZ CHIPSSZEL ~
















A nyár slágere a lecsó. Ahány ház, annyi féle. Viszont levesként elég kevesen ismerik. Megboldogult anyósom, Vera mama kedves receptje ez. Mindazonáltal, hogy a világ legjobb anyósa volt, remekül készítette a lecsó levest. Először ferdén néztem a lábosára, mikor mondta, hogy mi fő benne, de mikor kitálalta nekem cérnametélttel, hát bizony Isten, jól nézett ki! Természetesen megettem és pozitív élményszámba ment. Azóta is főzöm, főleg nyáron... Ilyenkor eszembe jut, és ráemlékezem. Rendkívül finom és pikáns leves, aki szereti adhat hozzá levestésztát, sajtos pirítóst vagy ahogy én tálaltam, kolbász ropogóst. 


Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3-3 paprika és paradicsom, 1 cikk zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 kanál olíva olaj, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, őrölt kömény, 1 bögre víz. Továbbá: 150 gr. csípős kolbász, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 1 csomag cérnametélt.



A hagymákat felaprítjuk, majd az olajon elkezdjük párolni. Közben megmossuk a zöldségeket és felkarikázzuk majd mehetnek a sülő hagymára. Lefedjük és lassú tűzön, néha megkevergetve pároljuk tovább. Félidőben ízesítjük a lecsót a fűszerekkel. Addig főzzük, amíg megpuhulnak benne a paprika darabok. Ha megfőtt, felöntjük a vízzel, egyet forralunk rajta, majd egy botmixerrel pürésítjük az egészet. Közben a kolbászról lehúzzuk a bőrét, felkarikázzuk majd negyedeljük és kevés zsiradékon lesütjük, hogy ropogós legyen. A levest forrón tálaljuk a sült kolbásszal,vagy levestésztával. Aki szereti tejfölt is tehet rá...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése