"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. augusztus 27., csütörtök

~ KÓKUSZ GOLYÓ ~














Írhatnám, hogy kókuszcsók, macaron vagy kókuszos puszedli, végül is teljesen mindegy. A megmaradt tojásfehérje legjobb felhasználási módja. Minden konyhában előfordul, hogy megmarad fehérje. Kidobni nem akarjuk, mert ugye a tojás is már egyre drágább cikk, jó ha beleépítjük valami másik ételbe. Legfőképpen desszertbe vagy süteménybe. Ezek a borzas, aranyló gömböcskék kiváló kávé vagy tea kísérők. Mivel cukrot tartalmaz, nem diétás, de kiválthatjuk annak megfelelő édesítővel.


Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 250 gr. kókuszreszelék, 1 csipet só, 1 teáskanál citromlé, 7 kanál cukor.


A tojásfehérjét habüstbe tesszük és elektromos habverővel elkezdjük felverni. Félidőben hozzáadjuk a sót, a cukrot, a citromlevet és tovább verjük addig, amíg kemény, fényes habot nem kapunk. A végén beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Vizes kézzel pingpong labda méretű golyókat formálunk a masszából. A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és 175 °C-fokon pirulásig sütjük. Kihűtjük, majd dobozban tároljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése