"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. július 14., kedd

~ GRÍZPUDING SÁRGABARCKLEKVÁRRAL ~























Ma lekvárt főztem. Sárgabarackot... És ha van friss baracklekvár, akkor máris megkóstoljuk vagy készül vele valami finomság. Most egy poharas desszert. grízpuding tetején landolt. Jaj, de finom lett. Az édeskés tejes gríz tetején különösen passzol a fanyar baracklekvár. Behűtve, igazi esti nyalánkság.


Hozzávalók 4 személyre: 1/2 l tej, 6 csapott evőkanál gríz, 2 csapott evőkanál étkezési keményítő, ízlés szerint cukor, 1 kiskanál vanília aroma, 1/4 mokkáskanál só, 1 kanál vaj. Tetejére: sárgabaracklekvár.


A tejet lábosba töltjük, beleszórjuk a grízt, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vaníliát. Állandóan kevergetve felfőzzük. Addig főzzük, amíg a gríz megduzzad és krémessé nem válik. Az étkezési keményítőt egy kevés vízben elkeverjük és a vajjal együtt a grízbe keverjük. Jó krémesnek kell lennie a grízpudingnak. Kiadagoljuk a krémet kis poharakba, majd a tetejükre lekvárt kanalazunk. Behűtve tálaljuk.






2 megjegyzés: