"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. július 23., csütörtök

~ HIDEG SZEDERKRÉM LEVES ~




















Nyár van, meleg. Legjobb ilyenkor egy hűsítő krémleves. Akár legyen az zöldségből vagy éppenséggel friss gyümölcsből. Mivel érik a szeder, szedtem egy tálkával és készítettem belőle egy szupergyors, jéghideg levest, ropogós mandulaforgáccsal. Kimondottan jól esett elkanalazgatni ezt a hűsítő krémlevest. Könnyed, friss, nem túl édes és mégis ettünk valami finomat. Utána jöhetett a grillezett csirkemell friss salátával... Máris mondhatjuk, hogy egészséges ebédet költöttünk el. Tíz percnél nem tart tovább az elkészítése és bátran kipróbálhatjuk esetleg áfonyával, málnával vagy ribizlivel. Nagyon finom!


Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy bögre szeder, 300 ml. görög joghurt, 150 ml. tejszín, 150 ml. tej, 3-4 evőkanál méz, 1 kiskanál vanília esszencia. Tálaláshoz: pirított mandulaforgács, görög joghurt, gyümölcs, citromfű levél.


A szedret leöblítjük, a mandulaforgácsot lepirítjuk egy száraz serpenyőben. A görög joghurtot magas falú mixer edénybe töltjük, majd hozzáadjuk a tejet, a tejszín, a mézet, a vaníliát és a szedret. Botmixerrel pürésítjük az egészet. A levest tálkákba kimérjük, tetejüket áthúzzuk egy kevés görög joghurttal, majd szórunk rá mandulát és gyümölcsöt. Citromfű levéllel díszítve, hidegen tálaljuk. Amennyiben később fogyasztjuk, úgy érdemes a díszítést későbbre hagyni, hogy a mandula ne szívja magába a nedvességet és ropogós maradjon.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése