"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2018. június 16., szombat

~ RIBIZLIS GRÍZ DESSZERT ~
















Nem tudom, ki hogy van vele, de én a ribizlit igazából úgy szeretem, ha frissen a bokorról csipegethetem és úgy eszem meg. Mivel erre régóta nincs már esélyem sem, vettem egy dobozkával a piacon. Egy kedves öreg nénike árulta, már csak ezét is döntöttem a ribizlivásárlás mellett... A sütőt nem akartam bekapcsolni, ezért valami gyors desszertre gondoltam. A poharas krémek itthon nagyon mennek, így főztem egy lágy és krémes grízkrémet, majd pár babapiskótát elmorzsolva, máris elkészült a délutáni finomságunk. Egyszerű, nagyszerű és nagyon finom volt! Málnával is ki lesz próbálva...


Hozzávalók négy kehelyhez: 200 gr. friss ribizli, 1,5 bögre tej, 1/2 bögre víz, 2 kanál cukor, 2 kanál étkezési keményítő, 4 kanál búzadara, 1 csipet só, 1 kiskanál vanília esszencia, 10 db. babapiskóta. 

 A tejet lábosba mérjük, hozzáadjuk a búzadarát, a cukrot és a sót. Kevergetve felfőzzük. A vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, majd a már kissé besűrűsödött grízhez keverjük, és összefőzzük az egészet. Ízesítjük a grízkrémet a vaníliával, majd néha megkevergetve langyosra kihűtjük. A ribizlit szitában megmossuk és leszemezzük, a babapiskótát szétmorzsoljuk. Négy kehely aljába teszünk két-két kanál piskótamorzsát, erre kanalazzuk a grízkrém 3/4 részét, majd jöhet egy kevés piskótamorzsa és a leszemezett ribizli. A végén rátesszük a maradék grízkrémet is. Díszítjük a kelyhet morzsával és ribizlifürttel. Behűtjük és úgy tálaljuk. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése