"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2018. június 3., vasárnap

~ EPRES ÁFONYATORTA FAGYLALT ~














Évek óta nem volt ilyen meleg Májusban. Éppen kedvező ez a sok napsütés az eper éréséhez. Hétvégén eperföldön jártam és szedtem egy vödör epret. Nem voltak nagyon, viszont méz édesek és sötétek. Ideális volt az eperdzsemhez. Nem főztem sokat, csak két kilót, hogy frissen fogyjon el, amíg szép piros a színe. Ettünk belőle eleget és még készítettem egy adag fagyit is. Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott. 


Hozzávalók 4 személyre: 250 gr. mascarpone, 400 gr. sűrű görög joghurt, 100 gr. sűrű tejszín, 2 evőkanál méz, 2-3 evőkanál porcukor, 1 csésze eper, 1 csésze áfonya, 3-4 evőkanál eperdzsem, 3 db. gofri. Tálaláshoz: eper, tejszínhab, eperdzsem.


Az epret megmossuk és felkockázzuk, az áfonya felét pürésítjük. Egy tálba öntjük a mascarponét, a joghurtot, a tejszínt, a mézet, a porcukrot, majd habverővel simára keverjük. Mehet a krémbe a felkockázott eper, az áfonya, az áfonyapüré és a kis kockákra felvágott gofri is. Az egészet összekeverjük és fagyi-krém mehet egy kb. 20 x 20 cm-es tepsibe. Elsimítjuk, majd betesszük a fagyasztóba 1-2 órára, hogy fagylalt állagúra megdermedjen. Tálaláskor kiadagoljuk a fagylaltot 4 kehelybe, teszünk rá tejszínhabot, eperdzsemet és felaprított epret. Máris tálaljuk. Mennyei!

Videorecept:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése