"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. szeptember 25., vasárnap

~ ZÖLDSÉGES SZELET ~












A család egyik kedvenc receptje. Nagyon gyakran készítem, mert egyszerűen imádjuk. Selymesen szaftos, finom húsétel. Általában csirkemellből készítem, de jó szűzpecsenyével vagy karaj szelettel is, akkor egy picivel megnő a párolási ideje. Fehér hússal hamar elkészül, szinte mire a tészta megfő, addigra a csirkemell is megpuhul a pikáns szaftban. Párolt rizzsel vagy nokedlivel is tálalható. 


Hozzávalók: 2 db. csirkemell filé,  1 db. vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1/4 cikk zeller, 1 kisebb paradicsom, 2 db. babérlevél, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, kurkuma, 3 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 kanál liszt, 1/2 citrom leve, kevés aprított petrezselyem. Tálaláshoz: tejföl, főtt tészta.


A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk vagy laposan felcsíkozzuk. Sózzuk, borsozzuk. A hagymát nagyon apróra megvágjuk és egy kevés olajon üvegesre pároljuk. A hagymához adjuk a húst és néha megforgatva, kissé megpirítjuk, hogy kifehéredjenek a szeletek. Míg sül a hagymás hús, addig a zöldségeket megpucoljuk és káposzta reszelőn lereszeljük, a paradicsomot pedig apróra felvágjuk. Mikor a hús elősült, hozzáadjuk a reszelt zöldségeket, a paradicsomot, a babérleveleket, utána ízesítjük sóval és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen. Lefedjük és lassú tűzön készre pároljuk az ételt. Közben a tejfölbe belekeverjük a lisztet, a mustárt, a citrom levét és az aprított petrezselymet és kikeverjük. Ezzel habarjuk be az ételt. Egyet forralunk rajta és máris levesszük a tűzről. Főt tésztával vagy nokedlivel, forrón tálaljuk az ételt.





2 megjegyzés:

  1. Óóóó, ez is csodásnak néz ki, szintén beiktatom a héten. Nagyon kösziiii :)

    VálaszTörlés
  2. Hasonlót szoktam készíteni,mi is nagyon szeretjük. :)

    VálaszTörlés