"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. szeptember 8., csütörtök

~ SAJTPUFFANCS ~














Vannak olyan köretek, melyek nem csak kiegészítenek egy főételt, hanem csak magukban is remekül helyt állnak a tányéron, egy-egy mártással vagy salátával. Sokszor van úgy, hogy ennénk valami finomat, de ne legyen sok idő elkészíteni és mégis meleg étel legyen az asztalon. Ilyenek ezek a " gombócos" finomságok. Elég gyakran sütök hasonlókat, zöldséggel és sajttal kombinálva vagy csak magukban egyféle ízzel. Ez az aranyló golyó most csak sajttal készült, kifejezetten rántott sajt ízű, ropogós csoda. Kívül roppanós, belül lágyan elvarázsoló... Görög joghurttal és fügével Isteni csemege lett. 

Hozzávalók: 30 dkg reszelt sajt / lehet vegyesen is /, 8 csapott evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 tojás, ízlés szerint só és egy csipet őrölt Caynne bors. Sütéshez: olaj. Tálaláshoz: sűrű görög joghurt, negyedelt édes füge, esetleg saláta keverék.

A reszelt sajtot tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a sütőport és a fűszereket. Kézzel összegyúrjuk az egészet. Vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk a masszából.








Egy lábosba olajat forrósítunk és óvatosan egyenként beleengedjük a puffancsokat.




Mikor szép aranysárgára megsültek a sajtpuffancsok, konyhai papírtörlőre kiszedjük őket, hogy a felesleges olaj leitatódjon róluk. Forrón tálaljuk a joghurttal és a fügével. Természetesen aki nem szereti az ilyen fogásokhoz a gyümölcs párosítást, az rizskörettel és tartárral is fogyaszthatja.





1 megjegyzés:

  1. DIE BÄLLCHEN schaun so lecker aus
    ich komme gleich zum essen...

    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT

    VálaszTörlés