"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. január 23., szombat

~ COCA COLA TORTA ~














Ezt a kólát nem inni, hanem megenni kell... Bizony ám ! Ugye milyen furfangos?! Napok óta foglakoztatott a gondolat, hogy milyen finomsággal lepjem meg az én Kedvesemet a 16. évfordulónk tiszteletére. Mivel nem igazán torta kedvelő, eléggé feladta a leckét. Nagy kedvence a kóla és a kókuszgolyó, gondoltam összeházasítom őket egy torta erejéig. Baromira féltem ettől az egész művelettől... A neten találtam hozzá inspirációt, méghozzá a Youtube-on. Lépésről-lépésre haladtam, rátapadva a képernyőre, hogy tuti sikerüljön ez az igazán mesteri torta. Azt hiszem sikerült... Nagy volt a döbbenet, amikor kiderült számára, hogy ezt a kólát bizony, szeletelni kell és nem kortyolni. Nem volt kis munka, de azt hiszem megérte... A torta mellé még maradt egy jó adagnyi kókuszgolyó is, így teljes volt az öröm... Kólát pedig vettem hozzá.

Hozzávalók egy kis üveg "kólához": 20 dkg étcsokoládé, 1/2 kg darált keksz, 4-5 evőkanál sötét kakaópor, 10 dkg tea vaj, 3-4 evőkanál porcukor, 2-3 evőkanál méz, kb. 2-2,5 dl langyos tej. Töltelék: 10 dkg tea vaj, 10-12 dkg kókuszreszelék, 1 csomag vaníliás cukor, 2-3 evőkanál mascarpone. A megmaradt golyók  hempergetéséhez : kókuszreszelék.

Először a kókuszgolyó alapanyagait készítjük el. A kekszes masszához a hozzávalókat tálba tesszük és bekeverjük. Kemény, de formálhatónak kell lennie. A töltelékhez a vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszt, és a mascarponét. Kikeverjük. A töltelékből nagyobb mogyorónyi golyókat formázunk és lehűtjük. A kekszmasszából nagyobb diónyi darabokat veszünk a kezünkbe, és egy-egy tölteléket a közepébe téve, golyókat formázunk belőlük.




Ha az összessel elkészültünk, akkor jöhet a nagy attrakció. Veszünk egy üres kólás üveget, kimossuk és kiszárítjuk, a fóliát és a karikát leszedjük róla, majd az üveg közepén kivágunk belőle egy téglalap alakú darabot. 



A következő lépésben a csokoládét olvasztjuk fel, és két rétegben bevonjuk a palack belsejét. A két réteg között mélyhűtőbe tesszük a palackot, hogy a csokiréteg megszilárduljon. A csokinak forrónak kell lennie, hogy ide-oda forgatva, mindenhol bevonja majd a felületet.




Ha megdermedt a csoki, akkor nincs más hátra, minthogy a kész kekszgolyókkal, kibéleljük a palackot. Jól belenyomkodva, megtömjük az üveg belsejét. A végén egy kis maradék olvasztott csokival zárjuk le a rést. A megmaradt gombócokat kókuszreszelékbe hempergetjük.





Ha elkészült az alkotásunk, akkor tálcára téve, 1-2 óra alatt kidermesztjük a tortát. Tálalás előtt a tortáról óvatosan levágjuk a műanyag palackot. / Kis, hegyes ollót használtam hozzá. A palack közepénél, ahol majd a fólia takarni fogja, ott kezdjük el körbevágni a palackot. Ahogy levegő éri, máris elválik a kemény csokiréteg a műanyagtól. A végén egyszerűen lehúzzuk róla mindkét részt. / Ha ügyesek voltunk, simán lejön róla és a csokikéreg sem reped el. A végén ráillesztjük a palack közepére a fóliát, rátesszük az "üvegre" a karikát és a kupakot is. Máris szeletelhetjük.





6 megjegyzés:

  1. Aztamindenit!:) Ha kinézem a szemem sem vettem volna észre, hogy torta! Gratulálok, szuper lett!!!

    VálaszTörlés
  2. Micsoda mestermű! Ügyes vagy! Isten éltessen Titeket!

    VálaszTörlés
  3. Hűha, le a kalappal, csodálatos! Először nem akartam elhinni, hogy ez tényleg ehető! :) Boldog évfordulót nektek!

    VálaszTörlés
  4. This is not a question ... of course, the Coca Cola !!!!!! :o)))

    VálaszTörlés
  5. Szurkoljatok :3 ezen a héten tervezem elkesziteni a párom unoka hugának a ballagására :)

    VálaszTörlés