"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. december 10., szerda

~ PINGVIN TORTA ~

















Ismét eltelt egy év és lassan itt vannak az Ünnepek. Ahogy tavaly Karácsonykor, idén is elkészült a " zimankós " tortám. Most ezek a kedves kis pingvinek kerültek rá, mert jó volna velük előcsalogatni a dundi hófelhőket, a hóesés miatt. Sajnos már évek óta nem volt fehér a Karácsony, és felemelő érzés lenne, ha idén Szent este, havat kéne lapátolni... Persze ebben, csakis reménykedni tudunk... Minden esetre a gyerekek már biztosan nagyon örülnének neki, mert a kislányom is erről álmodozik állandóan. Szóval, megint itt az egyik legszebb ünnepünk, én már nagyon várom. Szeretem, mert szép, csillogó, szeretetteljes és finom... Imádok ajándékot adni és látni az örömöt az arcokon, amikor izgatottan bontogatják a csillogó és sejtelmes ajándékdobozokat. Az olyan jó érzés, főleg a szívnek. Sajnos egyre kevesebb szívemhez közeli embert tudok megajándékozni, hiszen a szülők hiánya ilyenkor még nagyobb űrt hagy maga után...


 Szívből kívánok ezzel a kis tortával minden Kedves olvasómnak, Békés, Boldog, Meghitt Karácsonyi Ünnepeket. Kellemes készülődést és finom falatokat, minden megterített asztalra...



Hozzávalók egy zsúr tortához:  3 tojásból sütött, kerek piskóta lap / 3 lapba vágva /, 2 citrom, 2 tojás, 12 dkg cukor, 1 evőkanál étkezési keményítő, 25 dkg mascarpone krém. A díszítéshez: fekete, narancssárga és fehér marcipán.


A kész piskótát 3 lapba vágjuk, majd félre tesszük, míg elkészítjük a citromos krémet. Először a lemon-curd krémet főzzük meg. Egy nagyobb lábasban felteszünk vizet forralni, ebbe beleállítunk egy akkora tálat, amely belefér és az alja beleér a forró vízbe. A tálba ütjük a két tojás, hozzáadjuk a cukrot, a citromok átszűrt levét és az étkezési keményítőt. Kézi mixerrel lassú fokozaton, addig keverjük, míg besűrűsödik a citromos krém. Ha elkészült, levesszük a tűzről és kihűtjük. Ha teljesen kihűlt a krém, hozzáadjuk a mascarpone krémet és habosra felverjük az egészet. Ezzel krémmel töltjük meg a tortát. A betöltött tortára marcipánt borítunk és áttesszük egy kisebb, üveg tortatálra. Ez után elkészítjük a pingvineket és a torta tetejére ültetjük őket. Kevés fehér marcipánból még apró hógolyókat is tehetünk rá... Tálalásig hűvösben tartjuk.








2 megjegyzés:

  1. Csoda hangulatos lett az idei tortád ezekkel a helyes kis pingvinekkel, remélem hogy segítenek majd meghozni nekünk még az ünnepek előtt a havat. Kriszti, én is kívánok Nektek szeretetteljes, érzelmekben gazdag, nyugodt és szép (fehér) karácsonyt!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon helyes édesség! :) Békés karácsonyt kívánok!

    VálaszTörlés