"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. december 20., szombat

~ MANDULÁS SABLÉ ~














Finom, omlós mandulás keksz 30 perc alatt. Tényleg nem kell hozzá több idő és bizton állítom, hogy nagyon finom. A közelgő ünnep miatt, a jégvirág kiszúrót választottam, de bármilyen formával készíthetjük. Lehet simán, mint most csak porcukorral meghinteni, de lehet lekvárral vagy csokoládé krémmel összeragasztani egyet-egyet belőle. Minden féle képen megállja a helyét. A pirult mandula a tetején csak dob az amúgy is finom ízén.


Hozzávalók: 15 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 15 dkg hideg vaj, 2 tojás sárgája, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kanál tej, 1 csipet só. Kenéshez: kevés tojásfehérje. Szóráshoz: 2-3 evőkanál mandula lap.


A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Lisztezett gyúrólapon vékonyra, kb. 2 mm-re kinyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk a formákat. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kekszeket és tetejüket lekenjük egy kevés tojásfehérjével. A kekszek közepére mandula lapocskákat szórunk. Forró sütőben, 180 C°-on 8-10 perc alatt világosra kisütjük őket. Mikor megsültek, langyosra hűtjük és porcukorral meghintjük a tetejüket. 










2 megjegyzés:

  1. Milyen egyszerű, mutatós és finom. Imádom a ropogós diót és mandulát a sütiken. Kedvet csináltál hozzá.

    VálaszTörlés