"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. december 26., péntek

~ ROPOGÓS PISZTRÁNG SÜLT ~















Lassan eltelnek a Karácsony napjai és belépünk a két ünnep közötti időbe. Ilyenkor egy kissé megpihenünk és a csendes szabadidőé a nap nagy része. Mivel elég sok étel került az asztalunkra, így egy-két napig nem kell a konyhában tüsténkednem. Halat hallal ettünk az ünnepek alatt, végre kiélhettem a pikkelyesek iránti vonzalmamat. Az én menüsorom így állt össze Karácsonykor...


SZENTESTE


Pontyhalászlé szelet hallal és haltejjel

Rántott harcsafilé majonézes burgonyával, jázmin rizzsel

Mákos bejgli, Bécsi linzer


KARÁCSONY I. NAPJA


Tejszínes burgonyakrémleves fűszeres croutonnal

Gímszarvas ragu mandulás burgonyafánkkal

Gesztenyepüré torta


KARÁCSONY II. NAPJA


Ropogós Pisztráng sült

Salátaszív dresszinggel

Tiramisu


A kunkori pisztrángsült hozzávalói: személyenként 1 pisztráng, zsemlemorzsa, só, bors, hal fűszerkeverék, őrölt chili paprika, citrom, olaj a sütéshez.


A halakat megmossuk és lepikkelyezzük. Éles késsel beirdaljuk, majd sóval bedörzsöljük és citromlével meglocsoljuk. 1/2 órát állni hagyjuk, hogy a só jól bejárja a halhúst. Egy tálcára zsemlemorzsát szórunk és fűszerezzük borssal, hal fűszerkeverékkel és egy kevés őrölt chili paprikával. Ebben a morzsában forgatjuk meg a halakat. Egy serpenyőben olajat forrósítunk majd a halakat a hasukkal kifelé belerakjuk. Mindkét oldalukat ropogósra megsütjük. Forrón, citromgerezdekkel tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése