Lassan eltelnek a Karácsony napjai és belépünk a két ünnep közötti időbe. Ilyenkor egy kissé megpihenünk és a csendes szabadidőé a nap nagy része. Mivel elég sok étel került az asztalunkra, így egy-két napig nem kell a konyhában tüsténkednem. Halat hallal ettünk az ünnepek alatt, végre kiélhettem a pikkelyesek iránti vonzalmamat. Az én menüsorom így állt össze Karácsonykor...
SZENTESTE
Pontyhalászlé szelet hallal és haltejjel
Rántott harcsafilé majonézes burgonyával, jázmin rizzsel
Mákos bejgli, Bécsi linzer
KARÁCSONY I. NAPJA
Tejszínes burgonyakrémleves fűszeres croutonnal
Gímszarvas ragu mandulás burgonyafánkkal
Gesztenyepüré torta
KARÁCSONY II. NAPJA
Ropogós Pisztráng sült
Salátaszív dresszinggel
Tiramisu
A kunkori pisztrángsült hozzávalói: személyenként 1 pisztráng, zsemlemorzsa, só, bors, hal fűszerkeverék, őrölt chili paprika, citrom, olaj a sütéshez.
A halakat megmossuk és lepikkelyezzük. Éles késsel beirdaljuk, majd sóval bedörzsöljük és citromlével meglocsoljuk. 1/2 órát állni hagyjuk, hogy a só jól bejárja a halhúst. Egy tálcára zsemlemorzsát szórunk és fűszerezzük borssal, hal fűszerkeverékkel és egy kevés őrölt chili paprikával. Ebben a morzsában forgatjuk meg a halakat. Egy serpenyőben olajat forrósítunk majd a halakat a hasukkal kifelé belerakjuk. Mindkét oldalukat ropogósra megsütjük. Forrón, citromgerezdekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése