"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. december 14., vasárnap

KAKAÓS GUMISÜTI













Nem tudom megmondani, hogy miért mindig ilyenkor télen jut az eszünkbe ez a süti, de idén megint most jött el az ihlet az evésére.... Valljuk be, pont nem egy Karácsonyi sütemény. Ilyenkor ünnepek idején, inkább kerülnek előtérbe a linzerek, a mákos illetve a diós édességek. Viszont ennek nagy előnye, hogy nem kell sütni, csak hűteni. Amolyan puha elcsábulás a megszokott ízek között... Tavaly eredeti formában készült, most pedig csak a kakaós változata...


Hozzávalók a barna réteghez:


3 tojássárgáját, 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 2 kanál keserű kakaóport.
A 3 tojásfehérjét felverjük kemény habnak. 1,5 dl vizet felmelegítünk és beleteszünk 2 evőkanál por zselatint. Teljesen felolvasztjuk benne.
  A meleg zselatint a kakaós krémhez keverjük, majd a felvert habot is hozzá adagoljuk. Habos krémmé keverjük lazán. Ezután a masszát egy 20 x 30 cm-es tepsibe simítjuk. Hideg helyen 15 perc alatt megdermesztjük. Míg dermed az első réteg, addig elkészítjük a fehér réteget.


Hozzávalók a fehér réteghez:


4 dl tejfölt, 7 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk. 1,5 dl vizet 2 evőkanál por zselatinnal felmelegítünk és hozzákeverjük a tejfölös krémhez. Ezt a folyadékot a tepsiben lévő, már megdermedt rétegre ráöntjük. Ismét 15 perc hűtés következik. Ez után mind a két réteget megismételjük, vigyázva a teljes dermedésekre. A kész süteményt tálalásig hűtőben tároljuk, majd felkockázva kínáljuk. Könnyed, habos finomság...









2 megjegyzés:

  1. Biztosan a lehűlés miatt jutott eszedbe ez a hűteni való süti. Nagyon mutatós így is. Az ünnepek alatt biztosan lesznek majd eltelítős sütik, így pont jól jön így előtte ez a könnyed desszert. Kész elcsábulás.

    VálaszTörlés
  2. Ez is nagyon szép és a színes gumisütid is, nagyon-nagyon régen ettem, szerintem Szilveszterre elkészítem :)

    VálaszTörlés