A minap ügyeimet intézve betértem az Italia Culinaria nevű boltba, ahol minőségi olasz élelmiszereket árulnak. Rengeteg féle olasz száraz tészta, sajt, fűszer, édesség, kávé és bor várja a betévedőt. Itt akadt a kezembe a bivaly mozzarella... Régóta szerettem volna megkóstolni, mert úgy hallottam, hogy sokkal ízletesebb a sima tehéntejből készült fajtáinál. Valóban, ez is így van. Krémesebb, lágyabb a textúrája és az ízében is van valami "több" az átlagos mozzarella sajtokhoz képest. És ha már szert tettem rá, méltó módon használtam fel ezt a hófehér, puha sajtot. A TV. Paprika műsorában láttam egyszer egy olasz séfet, aki az aznapi adásban elkalauzolta a nézőt Amalfiba, a híres Dél-olasz kisvárosba. Ez a sziklára épült gyönyörű városka amellett, hogy pazar látvánnyal bír, híres a Citrom ültetvényeiről és a nem messze lévő, Bivaly farmjáról. A séf, a farmról hozott mozzarellából készítette el, az általam is posztolt előételt. Nagyon finom, igazi olasz előétel egy pohár fehér bor kíséretében...
Hozzávalók 4 személyre: 8-10 szelet Prosciutto sonka, 450 gr. bivaly mozzarella, 250 gr. mascarpone sajt, 1 púpos evőkanál pesto, só, őrölt fekete bors, 250 gr. rukkola saláta, 8-10 szem oliva bogyó.
A mascarponét kikeverjük a pestóval, majd sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük a krémet. A sonka szeleteket deszkára tesszük, majd mindegyiket megkenjük a krémmel. Rukkola salátát terítünk rájuk keresztben, majd a tetejére ültetünk egy darab bivaly mozzarellát. Szorosan feltekerjük, majd megtűzzük a tekercseket egy bambusz pálcikával. Jól behűtjük a sonkás roládokat, majd tálaláskor oliva bogyóval, illetve friss, bogyós gyümölccsel adjuk asztalra. Nagyon finom és ízletes előétel...
Nagyon jól néz ki! Még én sem kóstoltam bivalymozzarellát, de tudom, hogy ez az igazi. Talán szert tudok rá tenni valamikor. Menten a receptet hozzá! :-))
VálaszTörlésSzemet gyönyörködtető látvány. Azért ezek az olaszok tudnak élni és jókat enni is. Még én sem kóstoltam a bivaly tejből készült mozzarellát, de bizonyára olvad az ember szájában. Csodás étek!
VálaszTörlésNagyon guszta is, igazi finomságot készítettél! :)
VálaszTörlésA képeid mindig csodásak, de most aztán mindent visznek :) Ezt a műsort én is láttam és engem is megragadott :) Ezekkel a fotókkal elrepítettél Olaszországba, isteni a hangulatuk :)
VálaszTörlésMeggyőztél :) Hát isteni, csak annyit mondhatok, bivaly mozzarella, sonka, mi lehet jobb annál?
VálaszTörlés