"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. július 20., vasárnap

~ CITROMMISU ~














A meleg ellenére is jól esik egy kis sütemény... Mondjuk citromos és hideg. Hasonlóan készült mint a tiramisu, csak ebben nincs tojás és kávé. Csak sok-sok citrom és mascarpone. Krémes, lágy és felüdít. Pont ez kell a nagy hőségben. Pár perc alatt össze lehet állítani és csak türelemmel kivárni a hűtési időt. Legalább 2-3 óra mire megpuhul és lehűl, de legjobb, ha áll egy fél napot...Nálam délelőtt készült és estére tálaltam egy grill-parti lezárásaként.


Hozzávalók egy közepes méretű püspökkenyér formához: 24 db. puha, cukros tetejű babapiskóta, 175 gr. tejföl, 25 dkg mascarpone, 3 citrom leve és 1 reszelt héja, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag expressz zselatin, 5 evőkanál tej, porcukor ízlés szerint.


Egy tányérba nyomjuk az egyik citrom levét és hozzákeverjük az egyik csomag vaníliás cukrot, és egy fél pohár vizet. Tehát készítünk egy citrom szirupot és alaposan elkeverjük. Ebben forgatjuk majd meg a babapiskótákat. A püspökkenyér formát kibéleljük folpakkal, majd lerakunk az aljába egy sor / 8 db. / a citromos szirupban megáztatott babapiskótát. Egy tálba öntjük a tejfölt, a mascarponét, a két citrom levét, egynek a reszelt héját, a vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot, a tejet és az expressz zselatint. Habverővel jó habosra kikeverjük ezt a citromos krémet. A fele mennyiségű krémet a forma aljában lévő piskótára kenjük. Ismét egy sor áztatott babapiskóta jön, majd a másik fele krém. A megtelt forma tetejére zárás képen, ismét egy sor piskóta kerül. Fóliával betakarjuk az egész süteményt, majd a hűtőbe tesszük dermedni. 2-3 óra elteltével a süteményt tálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, majd szeletelve kínáljuk. Nagyon finom, igazi nyári hűsítő édesség.








3 megjegyzés:

  1. Jajjjjjj, de nagyon guszta lett!!! Nálam is hamarosan el fog készülni a citromos változat :) Dobhatnál egy jéghideg szeletkét, mert igencsak kívánatos :)

    VálaszTörlés
  2. Csodaszép:) Kérek én is :)

    VálaszTörlés
  3. Zseniálisan finom és nagyon mutatós is!

    VálaszTörlés