Híres desszert, vanília fagylalttal és banánnal... Nagyon régen ettem, talán utoljára Hévízen, amikor a barátnőmnél jártam látogatóban. Sok cukrászdában készítik, hol vegyes fagylalttal / csokoládé, vanília, puncs /, hol csak simán vaníliával. Friss és színes gyümölcs elkel a tetejére a tejszínhab fölé, sőt még az olvasztott keserű csokoládé is jól áll neki. Most az lemaradt, de attól még tökéletes lett az összhatása. Hogy különlegesebbé tegyem a kelyhet, az aljára szórtam egy is graham keksz morzsát. Mennyei....
Hozzávalók 4 személyre: 500 gr. vanília fagylalt, 2 banán, 8 db graham keksz, tejszínhab, 1 csésze vegyes bogyós gyümölcs / áfonya, szeder, ribizli /. Díszítéshez: citromfű.
A kekszet szétmorzsoljuk és a kelyhek aljára szórjuk. Mindegyik kehelybe teszünk 3 gombóc vanília fagyit és egy fél banánt felkarikázva. A kelyhek tetejére tejszínhabot nyomunk, majd megszórjuk a bogyós gyümölcsökkel. Citromfű levélkével máris tálaljuk.
Krisz, gyönyörű lett!:) Most elfogadnék egy kelyhet... Már jó régen nem ettem:)
VálaszTörlésEgyetértek Rozával, csodás a kelyhed, ebben a hőségben én is elfogadnék egy adagot. Akár egy testesebbet is :D!!
VálaszTörlésNagyon szemrevaló. Megkóstolnám én is.
VálaszTörlésGyönyörűséges, kész műalkotás! :) Arról már nem is beszélve, hogy kánikulában milyen jól tud esni! :)
VálaszTörlés