"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2014. április 21., hétfő

HÁROMSAJTOS TÚRÓKORONG











Húsvétkor nem csak édes süteményeket szokás sütni, hanem finom sós falatokat is, amivel meg lehet kínálni a verselő, megfáradt locsolókat. Már ha jönnek... Most valami kiadósra gondoltam, így nem magas pogácsákat sütöttem, hanem vékony, ropogós lapocskákat. Tetejükön jó sok sajttal. 


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 25 dkg túró, 3 evőkanál tejföl, 1 csapott evőkanál só, 15 dkg reszelt sajt vegyesen / cheddar, vörös cheddar, trappista /. Tetejére: felvert tojás, 15 dkg reszelt sajt vegyesen.


A tészta hozzávalóit tálba tesszük és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett felületen nagyon vékony lappá kinyújtjuk / 2 mm. /, majd közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk / 3-4 cm /. A lapocskákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, tetejüket felvert tojással lekenjük és a vegyes reszelt sajt keverékkel megszórjuk.






 Előmelegített sütőben, 200 C-on arany barnára kisütjük. Langyosra hűlve kínáljuk.









4 megjegyzés:

  1. Jó ötlet ilyen apró korongoknak megsütni. Szinte ugyanezt a receptet szoktam pogácsának elkészíteni, tudom, hogy milyen finom, főleg a Cheddar-ral :)

    VálaszTörlés
  2. De szépek:) Remélem szép volt a húsvétotok, sajnos csak most értem ide :)

    VálaszTörlés
  3. Szinte érzem az illatát, nagyon szépek:) Nekem a locsolók nem hiányoznak, de nélkülökis simán elfogyna:)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, hát ez nálunk nem érné meg a locsolókat! Ezt a gyerekem villámgyorsan behabzsolná! :-)) Inkább majd magunknak próbálom ki egy magányos hétvégén. ;)

    VálaszTörlés