Farsang időszak van, így illik legalább egy fánk recepttel érkezni... Hoztam is. Pillangósat. Nagyon rég nem sütöttem ilyen formázott fánkot, így ideje volt leporolni a sütőformáimat. Három van belőle, most a pillangóra esett a választásom. Nem mondom, hogy nem izzasztott meg az első három darab, ugyanis úgy rásült, hogy szentségelés közepette, késsel vakargattam a rovátkákat. Már azt hittem megüt a guta. Nem sok híja volt, hogy feladom, de a régi emlékeim szerint is, csak az első hármat kellett túlélni... Így is történt. A harmadik után már szinte magától lecsusszantak a kisült fánkok a sablonról... Szóval így megy ez nálam... Minden esetre, a fánkok nagyon finomak lettek, egymás után reppentek le sorban a tálról...
Hozzávalók: 4 db tojás, 18 dkg liszt, csipet só és cukor, kb. 1.5 dl tej. Olaj a sütéshez.
A sütő...
A fotó forrása: Macikonyha
A hozzávalókból sűrű palacsinta tésztát keverünk, majd fél órára
betesszük a masszát a hűtőbe. Aprócska lábosban olajat forrósítunk, majd
óvatosan belemártva a fánksütőt a masszába, egyenként kisütögetjük a fánkokat. Arra ügyeljünk, hogy a sütőforma ne merüljön el a tésztában,
mert akkor rásül és nem fog lejönni könnyedén a sütőről. Forrón, vaníliás porcukorba
forgatjuk a pillangókat és úgy tálaljuk. Frissen ropogósan az igazi.
Illéskrisz Konyhája
A formáról való kapirgálást leszámítva, igencsak kedvet kaptam hozzá! Csodásak! :D
VálaszTörlésMegkérdezhetem, honnan van a sütőforma? Már régóta szeretnék ilyet, de boltban vagy a neten még nem találtam.
VálaszTörlésEz nagyon babra munka lehetett, de a végeredmény gyönyörű az biztos, meg persze finom is :)!!
VálaszTörlésCsodás és finom pillangók...olyan könnyüek hogy majdnem csak el nem repülnek!
VálaszTörlésCsodálatosak!
VálaszTörlésCsodaszépek, ilyen formát még nem is láttam! :)
VálaszTörlés