"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2013. április 23., kedd

KUBAI SALSA TÁL FŰSZERES HÚSLEPÉNNYEL















A hét végén rengeteg zöld félével pakoltam tele a hűtőt, gondolván jó lesz majd a héten egy finom salátához. Szelet húsom nem volt itthon csak darált, ezért esett a választásom erre a fűszeres húslepényre, amúgy is rég volt már ilyen. Ma megleptem a fiacskámat ezzel a finom menüvel. Nagyon kedveli a fűszeres-pikáns ételeket, és be kell valljam, tőlem sem áll távol... Délután ketten fogunk majd lakmározni belőle... A lánykám és a párom nem nagy rajongója az efféle falatoknak, de nekik úgy is rejt majd mást a hűtő... Hamar össze lehet dobni ezt az ételt és nagy főzést sem igényel. 



Salsa tál: 1/2 fej jégsaláta, 1 kisebb kígyóuborka, 2-3 paradicsom, 1 fej lila hagyma, 1-1 doboz kukorica illetve vörös vesebab konzerv, 1 csésze vegyes oliva bogyó, 2 dl tejföl, 1 üveg Barbecue szósz, 15 dkg reszelt Trappista sajt, 1 csomag natúr Tortilla chips.


A salátának való zöld féléket megmossuk-tisztítjuk majd felvágjuk vagy karikázzuk. Rétegesen lerakjuk a zöldségeket egy nagy üvegtálba. A tetejére kanalazzuk a tejfölt, arra kerül a barbecue szószt, majd megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal, a tortilla chips-szel és a vegyes oliva bogyókkal. Behűtjük. Míg pihen a saláta, addig elkészítjük a húslepényeket.


Húslepény: 1/2 kg darált hús vegyesen /marha, sertés/, 1 tojás, 1 fej apróra vágott lila hagyma, 2 kanál ketchup, 1 gerezd áttört fokhagyma, 3 szem tört szegfűbors, só, fekete bors, kevés római kömény, aprított petrezselyemzöld, egy csipet őrölt fahéj. 


Az összes hozzávalót tálba tesszük, majd alaposan kikeverjük a húsmasszát. Olajos kanállal, tojásnyi mennyiségeket forró olajos serpenyőbe teszünk, és a kanál hátával lenyomkodva, lepényekké alakítjuk a húst. Hirtelen megsütjük mindét oldalát a lepényeknek. Pirítós kenyérrel, a salátával frissen tálaljuk az ételt. Kínálhatunk még hozzá sült burgonyát is.












Illéskrisz Konyhája



8 megjegyzés:

  1. Lila hagyma, fokhagyma, fűszerek, husi... hmmm csupa kedvenc hozzávaló. :P

    (Ma elkészítettem a kisfiamnak a Tőled mentett krémtúrót - annyira ízlett Neki, azt hiszem, hogy ezentúl csak ezt fogja enni, mit szólsz?) :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabikám, nagyon örülök, hogy ízlett a csöpp fiadnak a túrókrém. Ebben legalább nincs sok adalék anyag... :o)

      Törlés
  2. Micsoda gyönyörűségek! Ezek a színek! Látom a tavasz beköszöntével ti is több egészséges ételt esztek, irtó guszta, ebből én is ennék a pirítós nélkül persze! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki... már megint! :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon színes, fűszeres, a kedvencem lenne, sőt az egész család, mindenki szereti nálunk az ilyen ételeket:)

    VálaszTörlés
  5. Ezt nagyon szeretném holnap ebédre!!

    VálaszTörlés
  6. Krisz, hát ez mennyei lehet:) Diéta ide vagy oda, én csatlakoznék hozzátok:) Legfeljebb több salátát, kevesebb húst ennék, kenyér nélkül:)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a kedves hozzászólásokat! Tényleg finom, ajánlom kipróbálásra! A melegben üdítően hat egy könnyed étel...

    VálaszTörlés