Húsvét után maradt sonka és tojás is. Gondoltam kezdeni kéne velük valamit... Volt darált húsom is, mert idén a káposzta is elmaradt. Annyi nehéz étel sorakozott a hűtőben, hogy a káposztát már senki nem hiányolta. Szóval a darált húst bekevertem, mintha fasírtot készítettem volna, csak még tettem hozzá egy kis darált sonkát is. A főtt kemény tojásokat bevontam a húsmasszával, majd kisütöttem a "hústojásokat". Friss salátával és fűszeres sült burgonyával tálaltam.
Hozzávalók: 1/2 kg darát hús, 20 dkg darált főtt-füstölt sonka, 1 kis fej aprított vöröshagyma, 1 tojás, 1 áztatott és kinyomkodott zsemle, só, bors, őrölt kömény, fokhagymakrém, paprikakrém, 8 db kemény tojás. Zsemlemorzsa a forgatáshoz, olaj a sütéshez.
A hozzávalókat jól kikeverjük, majd a kemény tojásokat bevonjuk a kész húsmasszával. Tojásformára igazítjuk őket, majd zsemlemorzsában megforgatjuk mindegyiket. Olajat forrósítunk és arany barnára kisütjük a hústojásokat. Fűszeres sült burgonyával és salátával forrón tálaljuk.
Illéskrisz Konyhája
itt is köszi az "emlékeztetőt"
VálaszTörlésDe nagyon jó ötlet, és milyen finom is lehet! :) Tetszik! :)
VálaszTörlésNagyon ötletes :)!!
VálaszTörlésKis stefániák :)) Nagyon guszta!
VálaszTörlésGyönyörű és nagyon szeretném! :) Egyébként még szállingózik a hó, néha meg esik az eső, de már elolvadt, nem látszik. :)
VálaszTörlésBarátnőmék Nógrádból valók és náluk mindig így készül a fasírozott, nagoyn szeretem!!! :-))
VálaszTörlésScotch egg, yummy!
VálaszTörlésKöszönöm a hozzászólásokat! Közben utána néztem és tényleg Skót tojás a neve. Egyszer apró pici fürjtojásokkal csináltam egy hideg tálra. Nagyon mutatós volt és finom, onnan jött az ötlet a nagyra... :o) Elég laktató, egy nagyobb tojásból elég egy is.
VálaszTörlésGyönyörű kompozíció, mutatós és finom is.
VálaszTörlésLehet, hogy a neve "skót", de az íz,- és színvilágát tekintve nagyon gazdag, finom étel lehet. Csodásak a képeid, nagyon szeretem nézegetni őket.
VálaszTörlésEz is mekkora ötlet, holnap ugyan épp fasírtot fogok készíteni, de nem tojással, mert abból annyit ettünk húsvétkor, hogy ezért most külön nem főzök hozzá, de észben tartom az ötletet és egyszer majd bedobom, akár majd nyáron vendégségnél:-)))
VálaszTörlés