Nagyon finom, könnyű, túró torta. A tésztája lehelet vékony, a tölteléke pedig enyhén citromos ízű. A torta díszítése egyszerű, éppen az évszaknak megfelelő is lehet, de egy sima vaníliás porcukor hintéstől is fenséges desszert lehet.
A krémhez: 2 kk. zselatint kevés langyos vízben megáztatjuk, felmelegítjük, hogy elolvadjon. 2 tojás sárgáját 1 nagy citrom kifacsart, átszűrt levével, 12 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral, krémesre keverünk.---> Ehhez hozzákeverünk, 1/2 kg. tehéntúrót, a citrom reszelt héját, a felolvadt zselatint.--->2-3 dl tejszínt kemény habbá verünk. A két megmaradt tojás fehérjét szintén kemény habbá verjük, és külön-külön a két habot óvatosan a túrós masszához hozzákeverjük úgy, hogy ne törjön össze.
A torta összeállítása: Az egyik tortalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, visszapattintjuk köré a karimát. Belesimítjuk a túrókrémet. A felső tortalapot 16 szeletre vágjuk, egyenként a túróra rakosgatjuk. Hűtőbe tesszük dermeszteni. 2-3 óra múlva a tortát porcukorral meghintjük, aszalt papajával, citrom gerezdekkel, vagy habrózsával díszítjük.
Ez a torta a kedvencem volt a tortáid közül, de még nem sütöttem meg!:-)
VálaszTörlésMilyen jól is esne belőle egy szeletke ebben a csodaszép napsütéses időben! Igazi tavaszhozó. :)
VálaszTörlésNelli!
VálaszTörlésAkkor ne késlekedj! Nem fogod megbánni! :o)
Tücsök!
Köszönöm! Kezdem átrakosgatni a receptjeimet ide, a másikat már nem igazán szeretem csinálni...
Gyönyörű és ennivaló! Megenném! Erre mást nem is tudok írni! Ja! A virágdísz is nagyon szép!
VálaszTörlésÓ, hát ez valami gyönyörűséges !!!
VálaszTörlésEz is egy gyönyörű torta!
VálaszTörlésSzemirámisz, Ottis!
VálaszTörlésKöszönöm!