"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. október 7., szombat

~ PARMEZÁNOS RÁNTOTT ÉDESBURGONYA TARTÁR MÁRTÁSSAL ~

 






















Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de én imádom az édesburgonyát. Teljesen mindegy hogyan van elkészítve, nekem jöhet minden formában. Levesnek, köretnek, megtöltve, tésztába rejtve vagy éppen kirántva. Most ez történt vele, egy kis parmezánnal megbolondítva az édes ízét. A tartármártás pedig még fokozta az ízrobbanást. A burgonya édessége, a sajt pikánssága és a tartár savassága tényleg nagyon jó ízkombó lett. Jázmin rizzsel tálaltam. Kóstold meg! Tényleg igaz, hogy mi Magyarok, képesek vagyunk mindent, is kirántani...


Hozzávalók 4 személyre: 4 db. dundi édesburgonya, 4-5 kanál reszelt Parmezán sajt, panírozáshoz liszt, 2 tojás, pankó morzsa. Sütéshez: olaj. Tálaláshoz: párolt jázmin rizs, tartármártás.


A burgonyákat folyó víz alatt alaposan megsikáljuk majd egy éles késsel ujjnyi szeletekre felvágjuk. A burgonyakarikákat vagy vízben vagy mikróban, 4 perc alatt félig megfőzzük. Lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát beleforgatjuk a reszelt Parmezán sajtba. Mivel nedves a feleülete, szépen ráragad majd a sajt. Ez után bepanírozzuk őket. Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk, majd aranybarnára kisütjük benne a burgonyakarikákat. Sütés után papírra szedjük őket, hogy a felesleges zsiradék leitatódjon róluk. Párolt jázmin rizzsel és tartármártással forrón tálaljuk. Jó étvágyat, élvezd az ízeket!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése