"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. szeptember 13., szerda

~ MEXIKÓI CSIRKÉS TÉSZTA ~

 
















Póbálok minél kevesebb időt eltölteni a konyhában, mert begipszelt lábbal ez igen nehézkes mostanság... Körbenéztem a "raktáramban" és mivel minden hozzávaló készen állt, így egy Mexikói ételt csaptam össze kb. 30 perc alatt. Szintén az a metódus állt elő, hogy amíg a tészta megfőtt, a csípős ragu is elkészült. Mesterien jó lett, pedig semmi extra hozzávaló nem volt benne. Ha nincs időd, vagy energiád és mégis valami finom és tartalmas ételre vágysz, ezt készítsd el mindenféle képpen. Amennyiben gyerekek is vannak, akkor a chilipaprikát hagy ki belőle. Élvezd az ízeket!


Hozzávalók 4-6 személyre: 1 nagyobb csikemell filé, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3-4 kanál zsír vagy olaj, 1 doboz vörös vesebab konzerv, 1 doboz morzsolt kukorica konzerv, 1 doboz aprított paraicsom konzerv, 4 evőkanál ketchup, 1 chili paprika, 1 lime, 400 gr. csigatészta, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, füstölt piros paprika, csipet cukor. Tálaláshoz: tortilla, lilahagyma kocka, vágott petrezselyemzöld, lime gerezd.


A tésztát sós, lobogó vízben készre főzzük, a főzővizéből egy pohárral félre teszünk belőle. Míg fő a tészta, addig elkészítjük a mexikói ragut. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük majd kisebb kockákra felvágjuk. Sózzuk. Egy forró serpenyőben az olajon pírítani kezdjük a felaprított kétféle hagymát. Mikor kezd pirulni, hozzáadjuk a húst is. Addig sütjük, amíg egy kis színt kap a hús is a sülő hagymán. A babot és a kukoricát leöblítjük, majd mehet a húshoz. Rászórjuk a fűszereket, sót, borsot, füstölt pirospaprikát, cukrot és a lime levét, reszelt héját, ketchupot, chilit. Kevergetve ezekkel is átsütjük az alapot. Ez után ráöntjük a paradicsomkonzervet és ugyan annyi tészta főzővízzel felhúzzuk a ragut. Átkeverjük. Lassan felfőzzük és 15 percet fedő alatt forraljuk. Megkóstoljuk és ha kell, még utána ízesítjük. A kész ragúba forgatjuk a kifőtt tésztát, majd lilahagymával, petrezselyemmel és tortillával megszórva tálaljuk az ételt. Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése