"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. április 1., szombat

~ BURGONYÁS CSIRKEMELL FALATKÁK ~

 













A sok hülyeség mellett néha van értelmes dolog is a TikTok oldalon. Rengeteg recept-videós receptet töltenek fel, amik között vannak elég használhatóak is. Köztük ez a ropogós csirke falatkák. Baromi egyszerű és nagyon finom. Hasonló, mint a Mekis nugets. Gyerekbarát eleség, a kis krampuszok biztos odáig lesznek érte. Egy fél csirkemellből két felnőtt bőven jól lakik, főleg ha kínálsz hozzá párolt rizst, tartárt és friss salátát. Így ez a kombó zseniális...


Hozzávalók 4 személyre: 1 csirkemell filé, 2 héjában főtt burgonya, 1 kisebb fej lila hagyma, 1 nagyobb tojás, 2 kanál étkezési keményítő, 1-1 kávéskanál só, csirke fűszekeverék, fokhagyma granulátum. Panírozáshoz: pankó morzsa. Sütéshez: olaj.


A csirkemellet felkockázzuk és betesszük egy késes aprítóba. Hozzá tesszük a főtt burgonyát, a hagymát, a tojást, az étkezési keményítőt és a fűszereket. Krémesre lezúzzuk az egészet.





Vizes kézzel kisebb tojásnyi adagokat veszünk ki a masszából és kissé lapos, amorf formákat készítünk belőlük.






Pankó morzsában megforgatjuk őket, és forró olajban pirosra, ropogósra kisütjük őket. 






Párolt rizzsel, tartármártással és friss salátával tálaljuk. Nagyon finom!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése