"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2022. április 12., kedd

~ KAPROS PÓRÉHAGYMÁS SZŰZPECSENYE ~













 

 

Friss, tavaszias és szaftos hús étel, rengeteg friss kaporral. Imádom a kaprot, a tökfőzelék például elképzelhetetlen nélküle. De csirkeraguba, zöldbablevesbe, sőt a túrós sütibe is remek fűszernövény. Szűzpecsenyével készült, de más húsféleséggel is remekül működik, mint például csirkemell, pulykamell, karaj vagy tarja szelet. Készítsd el, mert nagyon finom!


Hozzávalók 4 személyre: 2 db. szűzpecsenye, 2-3 evőkanál zsír, 2 szál sárgarépa, 1 nagyobb póréhagyma, 1 nagy csokor friss kapor, 200 ml. főzőtejszín, 2 csapott kanál liszt vagy kukoricakeményítő, 1 leveskocka, só, őrölt fekete bors, 1 kiskanál fűszerpaprika. Tálaláshoz: főtt burgonya, kevés vaj, vágott kapor. 


A húst megmossuk, lehártyázzuk és vastagabb szeletekre felvágjuk. Kissé kiklopfoljuk, hogy szép kerek szeleteket kapjunk. Sózzuk, borsozzuk. Egy mélyebb serpenyőbe tesszük a zsírt, felforrósítjuk és a hússzeleteket mindkét oldalát lepirítjuk. A végén megszórjuk a fűszerpaprikával. Míg pirul a hús, addig vékonyan felszeleteljük a mosott póréhagymát, a sárgarépát pedig nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Mikor a hús lepirult, hozzá szórjuk a pórét, a sárgarépát és felöntjük egy bögre forró vízben feloldott leveskockával. Felforraljuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a fele mennyiségű vágott kaprot. Mikor a hús megpuhult, a főzőtejszínben elkeverjük a lisztet és behabarjuk vele a húst. A maradék kaprot is beleszórjuk és egyet forralunk rajta, majd le is kapcsoljuk. Vajban átforgatott, főtt burgonyával tálaljuk egy kis kaporral megszórva.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése