"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2022. április 4., hétfő

~ GYORS TONHAL SALÁTA ~

 















Várjuk a tavaszt... Nehezen jön, csalogatni kell. Mondjuk színes ételekkel, mint ez a gyors tonhalas tésztás saláta, friss és ropogós zöldségekkel. Tényleg nagyon hamar elkészül és nagyon finom. Mire a tészta megfő, addigra a saláta alapot is készre vágjuk és bekeverjük. Tökéletes egy vacsorára vagy egy büfé asztalra. A zöldségek variációja számtalan lehet, amit szeretsz, vagy kéznél van. 


Hozzávalók 4 személyre: 2 bögre csavart tészta, 2 doboz tonhal konzerv / lemezes /, 1 nagyobb kígyó uborka, 1 doboz konzerv kukorica, 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika, 1 fej lila hagyma, 1 bögre apró koktél paradicsom. Öntet: 1 dl olaj, 3 evőkanál mustár, 1 citrom és 1 lime leve, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, csipet cukor. 



A tésztát sós-lobogó vízben fog keményre megfőzzük, leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük majd lecsepegtetjük. Míg fő a tészta, addig a minden zöldséget apró kockákra felvágunk. Egy tálba tesszük az aprított zöldséget, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát. Ráöntjük az öntetet és hozzáadjuk a tésztát. Alaposan összeforgatjuk az egészet, a tetejére tesszük a tonhal darabkákat és máris tálalhatjuk. Mennyei!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése