"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2022. február 6., vasárnap

~ CSIPKÉS OSTYA ROLÁD ~

 




















Egy kis ropogós nassolni való a kávé mellé. Mivel rizslisztet is tartalmaz kimondottan ropogós lesz tőle a rolád. Bármilyen desszert, fagylalt vagy kávé tökéletes kísérője lehet. Amellett, hogy nagyon mutatós, nagyon finom is. Ha teljesen kiszárad, hűvös helyen hosszabb ideig is tárolhatjuk egy jól záródó dobozban. Próbáld ki!


Hozzávalók: 75 gr. sima liszt, 37 gr. étkezési keményítő, 37 gr. rizs liszt, 1 tojás, 50 gr. cukor, 90 ml. te, 1 csipet só, 1.5 evőkanál olaj. 


A hozzávalókat egy tálba tesszük és habverőveladdig keverjük, míg a cukor teljesen feloldódik benne és csomómentes lesz. A folyékony masszát egy nyomózsákba töltjük, a tetejét szorosan lezárjuk, a végére picurka lyukat vágunk egy köröm ollóval. 






Egy tapadásmentes, közepes méretű palacsintasütőt felmelegítünk, majd össze-vissza formában, csipkézve, belenyomunk egy adag tésztát.






Mikor kezd pirulni, óvatosan alányúlunk a szélénél és feltekerjük. Arra figyeljünk, hogy ne legyen túl forró a serpenyő, mert akkor gyorsan megéghet a tészta. A kész roládokat tálcára tesszük. Addig sütjük, amíg a tészta tart. Egy éjszakát szárítjuk. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése