"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. augusztus 3., kedd

~ MÉZES GÖRÖGJOGHURT CHIA MAGGAL ÉS FEKETESZEDERREL ~

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Szedtem fekete szedret... Most kezd érni, és a bokor roskadozik az ében fekete gyümölcstől. Akkor van biztosan megérve, ha a szeder könnyedén lejön szár nélkül a kocsányáról. Mivel nagyon meleg van, próbáltam olyan desszertet készíteni, amihez nem kell a sütőt bekapcsolni, hogy azzal se emeljem a lakás amúgy is pokoli melegét. Erre áldásos hozzávaló az azték zsálya, közismert nevén a chia mag. Semmi más nem kell vele tenni, mint belekeverni valami nedves dologba és ő máris teszi a dolgát, egyszerűen megduzzad és krémessé teszi a közegét. Fantasztikus alapanyag, én nagyon szeretem. 

 

Hozzávalók 4 személyre: 450 gr. sűrű görög joghurt, 100 ml. tejszín, méz ízlés szerint, 5-6 csapott evőkanál chia mag, 1 bögre fekete szeder, porcukor, 1/2 citrom leve, menta levél.


A görög joghurtot egy tálba öntjük, a tejszínt kissé felverjük, majd majd hozzákeverjük a joghurthoz. Ízesítjük a mézzel és hozzáadjuk a chia magot is. Elkeverjük és félre tesszük. A szedret egy kisebb lábosba szórjuk, adunk hozzá porcukrot és elkezdjük főzni. Addig rotyogtatjuk, míg a leve a felére csökken és szétfőnek benne a gyümölcsszemek. A végén hozzá facsarjuk a citromot. A magos joghurtot kiadagoljuk 4 kis tálkába és egy órára a hűtőbe tesszük dermedni. Ez idő alatt annyira megsűrűsödik, hogy a tetejére lehet majd adagolni a kihűlt gyümölcsszószt. Letakarjuk és tovább hűtjük a tálalásig. Legjobb ha előző este elkészítjük, mert akkor biztosan jó krémessé válik az egész. Tálaláskor szederrel és menta levéllel díszítjük a desszertünket.

 

 



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése