"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. augusztus 11., szerda

~ MINI BURGONYÁS ROPOGÓS FÁNK ~

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Mikor a YouTube-on megláttam ezt a recept videót, tudtam, hogy ezt meg kell kóstolni. Amilyen egyszerű, olyan finom. Aranyló, ropogós rombusz fánkocskák egy leheletnyi porcukorral. Persze aki szereti, lekvárba is tunkolhatja. Egy gond van vele, ez csak frissen kisülve az igazi. Tehát ahogy kisül, meg kell enni...Gondolom ez nem fog senkinek sem problémát okozni. Ha nem ragaszkodsz a rombusz alakzathoz, akkor egyszerűen csak csíkozd fel a tésztát, vagy pogácsa szaggatóval szaggasd ki. Remek délutáni csemege, szerintem a gyerkőcök oda lesznek érte.


Hozzávalók: 500 gr. sárga burgonya, 3 evőkanál kukorica keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 3 evőkanál cukor. Sütéshez: olaj Tálaláshoz: porcukor, házi lekvár...


A burgonyát meghámozzuk, majd nagyobb darabokra felkockázzuk. Bő, sós vizet forralunk éa burgonyát puhára főzzük benne. Főzés után leszűrjük és langyosra kihűtjük. Mikor lehűlt, akkor villával megtörjük. Hozzáadjuk a kukorica keményítőt, a cukrot és a sütőport és fakanállal tésztát keverünk belőle. A kész tésztát lisztezett lapra tesszük, és vékonyra kinyújtjuk kb. 1/2 cm.re. Rombusz alakban felvágjuk, vagy felcsíkozzuk, vagy pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. 

 


 

Egy nagyobb lábosba olajat forrósítunk és adagokban kisütjük benne a fánkokat. Szép aranybarnára, ropogósra süssük, akkor a legfinomabb. Sütés közben forgassuk őket, hogy minden oldaluk piros legyen. Itatós papírra kiszedve, leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot és porcukorral meghintve, lekvárral azonnal tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése