"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. június 17., szerda

~ THAI MOGYORÓS MÁZAS CSIRKE ~
















Amikor már unod a rántott, a natúr, a lecsós vagy az akármilyen csirkemellet, akkor jöhet valami thai kaja vele. Egyből kizökkent a komfortzónából. Ez a recept is úgy született, hogy körbe néztem mi van kéznél... Volt itthon ugyebár a csirkemell... Azután találtam a hűtőben szójaszószt, egy darabka gyömbért, citromot, no meg chili pelyhet és mogyorót. Ez lett belőle. Ragacsos, kicsit csípős, édes és savanyú... Finom.


Hozzávalók 4 személyre: 4 db fél csirkemell filé, 3-4 evőkanál olíva olaj, 3-4 evőkanál szójaszósz, 3 kanál barna cukor, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 1 kávéskanál reszelt gyömbér, ízlés szerint só, 1 csésze mogyoró, 1 kanál étkezési keményítő. 


A csirkemellet megmossuk, szárazra törölgetjük, sózzuk és vékonyan felcsíkozzuk. Egy nagyobb serpenyőbe olajat forrósítunk majd a csirkemellet és a mogyorót lepirítjuk benne. Mikor kezd pirulni, hozzáadjuk a barna cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a reszelt gyömbért, a chili pelyhet, a szójaszószt és ezekkel is átpirítjuk a húst. Kb. 1 dl vízben elkeverjük az étkezési keményítőt és a húshoz keverjük. Akkor jó, ha ragacsos lesz tőle. Egyet forralunk rajta, majd forrón tálaljuk a párolt rizzsel. 





1 megjegyzés: