Amikor már unod a rántott, a natúr, a lecsós vagy az akármilyen csirkemellet, akkor jöhet valami thai kaja vele. Egyből kizökkent a komfortzónából. Ez a recept is úgy született, hogy körbe néztem mi van kéznél... Volt itthon ugyebár a csirkemell... Azután találtam a hűtőben szójaszószt, egy darabka gyömbért, citromot, no meg chili pelyhet és mogyorót. Ez lett belőle. Ragacsos, kicsit csípős, édes és savanyú... Finom.
Hozzávalók 4 személyre: 4 db fél csirkemell filé, 3-4 evőkanál olíva olaj, 3-4 evőkanál szójaszósz, 3 kanál barna cukor, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 1 kávéskanál reszelt gyömbér, ízlés szerint só, 1 csésze mogyoró, 1 kanál étkezési keményítő.
A csirkemellet megmossuk, szárazra törölgetjük, sózzuk és vékonyan felcsíkozzuk. Egy nagyobb serpenyőbe olajat forrósítunk majd a csirkemellet és a mogyorót lepirítjuk benne. Mikor kezd pirulni, hozzáadjuk a barna cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a reszelt gyömbért, a chili pelyhet, a szójaszószt és ezekkel is átpirítjuk a húst. Kb. 1 dl vízben elkeverjük az étkezési keményítőt és a húshoz keverjük. Akkor jó, ha ragacsos lesz tőle. Egyet forralunk rajta, majd forrón tálaljuk a párolt rizzsel.
Thanks for sharing!
VálaszTörlésHat de Trùng Khánh dac san Cao Bang
Mua si hat de o dau giá tot nhat cho ban
Mywebsite