"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. június 5., péntek

~ CITROMOS VAJAS CSIRKEMELL ~
















Nagyon szeretem a pikáns, savanykás ételeket, legyen az leves, saláta vagy valamilyen sült és szaftos hús. Elég gyakran készítek csirkemellel készült ételeket, mert ez a húsféle a kedvenc. Tudom, száraz meg nem igazán markáns az íze, de nekünk akkor is... Igyekszem változatosan ízesíteni, meg nem mondom mennyiféle kreációban tettem már asztalra. Most citromosan készült, jó pikánsan. Meg is lett jegyezve: - Anya, ez nem túl savanyú?! - De, jányom az, jó savanya... Azért megette mondanom sem kell. Hamar elkészül, pont mialatt a rizs is megfő... Ajánlom megkóstolni.


Hozzávalók 4 személyre: 2 egész csirkemell, 2 bio citrom, 1/2 csokor petrezselyem, 2 szál újhagyma, 50 gr. vaj, 2-3 kanál olaj, 2-3 kanál liszt, 200 ml. húsleves, 2-3 gerezd fokhagyma, só, őrölt fekete bors, citrombors. Tálaláshoz: jázmin rizs.


A csirkemellet kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk majd a húsokat lapjában ketté vágjuk. Így kapunk 8 szelet húst. Sózzuk, borsozzuk őket és lisztben megforgatjuk. Egy mélyebb serpenyőbe vaj és olaj keveréket forrósítunk, majd a húsok mindkét oldalát pirosra megsütjük benne. Pirulás után a hússzeleteket kivesszük a serpenyőből. Egy citromot felkarikázunk és megpirítjuk azt is a serpenyőben. Azt is félre tesszük, majd beleszórjuk a serpenyőbe a felkarikázott újhagymákat és az apróra vágott fokhagymákat. Lepirítjuk a hagymákat majd felöntjük a húslevessel. Belefacsarjuk a másik citrom levét, a reszelt héját és a citromborsot. Felfőzzük a citromos szaftot, majd visszatesszük bele a hússzeleteket. Lefedjük és gyenge tűzön kb. 10-15 percig pároljuk a húst. Tálaláskor a sült citromszeletekkel és a vágott petrezselyemmel díszítjük a szaftos húst. Párolt rizzsel forrón tálaljuk az ételt.
  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése