"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. augusztus 27., kedd

~ SPAGETTI AGLIO E OLIO KOKTÉLRÁKKAL ~

















 Szeretem az ilyen gyors és rapid ételeket, amivel nem kell sok időt eltölteni, az amúgy is meleg konyhában. Pár hete vettem apró garnélarákot a halboltban, gondoltam egyszer csak jó lesz valamire... Na, ez az egyszer csak most jött el. Gyorsan kifőztem két adag spagettit és mire az elkészült, elkészült a sült fokhagymás rák is a tetejére. A recept alapja az olasz klasszikus fokhagymás, olíva olajos tészta, amit Gennaro olyan fantasztikusan tud elkészíteni... Itt most nálam kapott pluszban még egy kevés koktélrákot is. Valami Isteni! Egy pohár pince hideg fehérbor és máris kipipálhatunk egy gasztro élményt.


Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag spagetti tészta, 100 ml olíva olaj, 5 - 6 gerezd fokhagyma, 1 chili paprika vagy 2 evőkanál szárított chili pehely, 1 csokor petrezselyemzöld, 250 gr. koktélrák, 100 gr. reszelt parmezán sajt, só.


Egy nagyobb lábasban sós vizet forralunk és a tésztát "al dente" megfőzzük benne. Míg fő a tészta, addig a fokhagymákat megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk, a petrezselymet és a chili paprikát felaprítjuk. Egy nagyobb serpenyőbe felhevítjük az olíva olajat, rádobjuk a fokhagymát,majd állandóan kevergetve, hogyne égjen meg kissé elősütjük. ez után hozzáadjuk a koktélrákot, a chili paprikát, a vágott petrezselymet és erős tűzön összesütjük az egészet. A tésztát egyenesen a vízből a ragúra szedjük, sózzuk és parmezánnal átforgatjuk. Forrón tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése