"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. augusztus 13., kedd

~ MÉZES KARAMELL PUDING ~






















Ez az egyik kedvenc desszertem. Könnyed, nem túl édes, krémes és selymes. A fotókon tálalás előtt láthatod, mert amikor már kellőképpen lehűlt és pihent a hűtőben, akkor kiborítva a formából eheted, nyakon szórva jó sok bogyós gyümölccsel, ami kissé fanyar és savanykás. Friss málnával és fekete szederrel ettük. Mondanom sem kell, hogy elfogyott pillanatok alatt. Mivel nem itthon lett tálalva, így azok a fotók lemaradtak. Szóval, ha finom desszertre vágyakoznál, ezt merem javasolni. Menyei!
Lényege, a friss tojás, az sem hátrány ha házi...


Hozzávalók 4 személyre: 4 evőkanál cukor a karamellhez, 4 db friss tojás, 70 gr. cukor, 300 ml tej, 1 evőkanál méz, 1evőkanál olaj, 40 gr. liszt, 1 csipet só. Tálaláshoz: porcukor, málna, szeder, áfonya, ribizli...


A karamellhez a cukrot barnára pirítjuk, majd elosztjuk 4 tűzálló üvegtálka aljára. Ez után a 3 tojást egy tálba ütjük, hozzáadunk 50 gr. cukrot és elektromos habverővel alaposan felkeverjük. Közben hozzákeverjük a tejet is. A tojásos folyadékot átszűrjük és elosztjuk tálkákban lévő karamellek tetejére. A megmaradt tojáshoz adjuk a maradék cukrot, majd fehéredésig keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet, belekanalazzuk a mézet, az olajat, a csipet sót, és lazán, piskóta masszát keverünk belőle. Óvatosan, hogy ne essen össze, jó habos maradjon. A kész piskóta masszát elosztjuk a tojásos keverékek tetejére. A tálkákat egy tepsibe helyezzük, meleg vizet öntünk köré, hogy vízgőzben süljenek majd a pudingok, de vigyázzunk, bele ne folyjon a víz. 160 °C-fokon 20-25 perc alatt készre sütjük az egészet. Sütés után teljesen kihűtjük, majd hűtőben megdermesztjük. Tálaláskor kistányérra borítjuk a pudingot és rászórjuk a bogyós gyümölcsöket. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése