"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. augusztus 8., csütörtök

~ CAJUN TOJÁS ~















A házi tojás egy áldás, össze sem lehet hasonlítani a nagyüzemi kényszer tojott tojásokkal. Teljesen más az íze és a színe is. Egy kedves ismerősöm öt tyúkot nevelget, tőle kapom a friss tojásokat. Úgy hívja őket, hogy " a lányok "... Szabadon kotkodálnak, kapirgálnak a kertben, majd amikor meghallják a kiskapu nyikorgását, csak úgy futnak a gazdájuk elé. Leguggolva, szárnyaikat kiteregetve várják a simogatás meg a csipegetni valót. Ha nem látom, el sem hiszem, hogy ezeknek az együgyű tollasoknak is van némi lelkiviláguk. Szóval kedves Lányok, kösz a friss árút, íme egy finom főétel belőlük egy nyári délután...


Hozzávalók 4 személyre: 8 db. friss házi tojás, 2 evőkanál majonéz, 2 evőkanál mustár, 1 kávéskanál Cajun fűszerkeverék, 1 reszelt csemege uborka, 1 mokkáskanál csípős chili szósz, só, őrölt fekete bors. Továbbá: liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. Tálaláshoz: párolt rizs, majonéz, madársaláta.


A tojásokat folyóvíz alatt megmossuk, majd keményre megfőzzük és teljesen kihűtjük. Megpucoljuk őket és egy éles késsel félbevágjuk. A tojássárgákat egy tálba tesszük, villával összetörjük, majd hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a reszelt savanyú uborkát és a fűszereket. Krémesre kikeverjük az egészet. A felezett fehérjéket bepanírozzuk. A zsemlemorzsába teszünk kevés fekete borsot és Cajun fűszerkeveréket. Forró olajban kisütjük őket. Tálaláskor megtöltjük a rántott tojásokat a sárga krémmel majd párolt rizzsel, majonézzel és madársalátával forrón tálaljuk. Egyszerű, de nagyon finom főétel.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése