"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. augusztus 15., csütörtök

~ MEDITERRÁN GNOCCHI ~














Vagy lehet egyszerűen csak felturbózott tepsis lecsónak is hívni, amolyan jó magyarosan. Végül is az. A mediterrán jelzőt először is azért kapta, mert így találtam rá a neten, másodjára meg azért, mert van benne cukkini, gnocchi és bazsalikom... Rendkívül bonyolult egy étel, volt vagy 10 perc mire összedobtam, utána meg nagy fáradtsággal be kellett tolni a forró sütőbe. Szóval, ha nem akarsz sokat pepecselni egy vacsorával mondjuk, akkor íme egy recept amitől marad időd egy szusszanásra. Finom, tartalmas és nagyszerű...


Hozzávalók 4 személyre: 4 szál újhagyma, 4 nagyobb paprika, 3 nagyobb paradicsom, 2 zsenge cukkini, 450 gr. kész gnocchi, 2 kanál kacsazsír, 2 kanál sűrített paradicsom, 1 kanál paprika krém, 2-3 evőkanál fehér bor, 1/2 csokor bazsalikom, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, fűszerpaprika, őrölt kömény.


A zöldségeket megmossuk, majd felezett karikákra felvágjuk. Egy vasserpenyőbe tesszük a zsírt, ráhalmozzuk a zöldségeket, hozzáadjuk a gnocchit, a fűszereket, a bort és lazán átforgatjuk az egészet. A sütőt előmelegítjük 200 °C-fokra, majd fedő nélkül betesszük a serpenyőt sülni. Amíg párolódik és sül az étel, addig szépen sűrű szaftot enged és ebben fő meg puhára az étel. Tálaláskor kevés reszelt parmezánnal szórjuk meg a tetejét és friss bagettel kínáljuk. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése