"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. május 22., szerda

~ RUKKOLA KRÉMLEVES ~













Lassan nyár van, de ha ilyen zord az idő, olykor jól esik egy-egy forró krémleves, a nap folyamán. Azon felül, hogy egészségesek, tele vannak rostokkal és ásványi anyagokkal is, ami kifejezetten jótékony hatású a szervezetünkre. Átmelegítik a bensőnket és jóllakott érzetet is nyújtanak egy darabig. Fogyókúrázóknak pont ideális. Tehát, kanalazzunk minél több ilyen levest, mert tényleg jót tesz nekünk. A rukkola nem csak salátaként érvényesülhet, hanem így levesformában is. Lényeg, hogy ne főzzük meg, csak az utolsó pillanatokban dobjuk bele az alaplébe. Azután ki-ki kedvére adhat hozzá levesbetétet, éppen ami a keze ügyében van, vagy favorit a mindennapjaiban...


Hozzávalók 4 személyre: 1 arasznyi póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 kanál olíva olaj, 2 nagyobb burgonya, 1 tálca, vagy 2 marék rukkola saláta, 200 gr. tejszín, 100 gr. tej, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 gerezd citrom leve, só, őrölt fehér bors. Levesbetét: feta sajt, lila retekcsíra, olíva olaj.


Egy kisebb fazékba olíva olajat teszünk és a vékony karikákra felvágott póréhagymát és fokhagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a megpucolt és szintén vékony karikákra felvágott burgonyát, majd fűszerezzük a sóval és a borssal. Felöntjük a burgonyát vízzel vagy húsalaplével, hogy kb. két ujjnyira ellepje azt. Lefedve felforraljuk és puhára megfőzzük. Míg fő a burgonya, addig a rukkolát szűrőben leöblítjük, és kikeverjük a habarást. A tejszínt, a tejet és a keményítőt egy tálkába tesszük és habverővel simára kikeverjük. Mikor a burgonya megfőtt, hozzádobjuk a rukkolát, botmixerrel pürésítjük és a krémlevest behabarjuk a tejszínnel. Egyet forralunk rajta, majd elzárjuk alatta a tüzet. Citromlével ízesítjük és máris tálaljuk forrón a levest a betétekkel. Igazán melengető fogás.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése