"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. június 18., kedd

~ CHIAPUDING CSERESZNYESZÓSSZAL ~
















Azt mondják a régiek, hogy " a májusi eső aranyat ér ". Persze nem mindegy, hogy mennyi mennyiségben. Idén volt bőséggel belőle, ezért a gyümölcsök megsínylették ezt. Korántsem volt olyan intenzív íze az epernek sem, mint az idei cseresznyének sem. Vízízűek és oltári hamar megromlanak. Tehát, ha veszel, vagy kapsz belőle, akkor usgyi gyorsan edd meg vagy használd fel, mert két nap alatt megromlik az egész. Az egyik kedves páciensem ismét meglepett egy kis kosárka cseresznyével. Ettünk belőle, de azért készült belőle egy kis cseresznyeszósz is a chia puding tetejére. Rendkívül finom kombináció és pár perc alatt el is készül. Hűsítő desszert a melegben egy könnyed vacsora vagy ebéd után.


Hozzávalók: 1 csésze főzőtejszín, 1/2 csésze tej, 1 csipet só, 2-3 evőkanál méz, pár csepp citromlé, 4 nagy evőkanál chia mag. Cseresznyeszószhoz: 300 gr. magozott cseresznye, 3-4 evőkanál cukor, 1 csipet őrölt fahéj. 


A folyékony összetevőket összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a csipet sót és a chia magot. Elkeverjük, és négy desszertes kehelyben elosztjuk a keveréket. Fóliával letakarjuk őket és betesszük a hűtőbe dermedni 2-3 órára, de legjobb egy egész éjszakára. Ez alatt a chia magok megduzzadnak és sűrű pudingszerű krém lesz a keverékből. A cseresznyeszószhoz a magozott cseresznyét egy kisebb lábosba szórjuk a cukorral és a fahéjjal együtt. Lassan felfőzzük. Gyenge tűzön addig párologtatjuk, amíg kissé besűrűsödik a szósz. Kihűtjük a szószt és úgy kanalazzuk rá a már megdermedt chia pudingra. Tálalásig hűtőben hagyjuk a desszerteket.







2 megjegyzés:

  1. Olyan jó lenne, ha a régi blogról átírányita erre az újra...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem tudtam úgy megcsinálni sajnos... Ha beírod a google-ba, hogy Blogkonyha, rögtön az első vagyok... :o) Puszi

      Törlés