"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. június 27., csütörtök

~ TIRAMISU PALACSINTA ~
















A palacsinta az egyik legjobb alapanyag, ha netán valami gyors finomságra vágyunk. Lehet az sós, vagy édes, szerintem teljesen mindegy. Ha éhes a család, egy két lekváros palacsinta mindenkinél lecsúszik az biztos. Számtalan formában elkészíthetjük, tölthetjük, ízesíthetjük, mind mind nagyon finom és laktató étek válik belőle. Nálunk heti rendszerességgel jelen van az étlapon, hol így, hol úgy kerül asztalra. Most desszertként debütált, tiramisu ízzel megbolondítva. Nagyon finom, főleg ha jól be van hűtve.


Hozzávalók a palacsintához: 200 gr. liszt, 1 tojás, 150 gr. tej, 300 gr. szódavíz, 1 kanál cukor, 3 kanál olaj, 1 csipet só, 3 kanál sötét kakaópor, 1 kanál kávégranulátum. A krémhez: 250 gr. mascarpone, 1 kiskanál vanília esszencia, 3 kanál porcukor. Továbbá: 18-20 db. babapiskóta, 3 dl fekete kávé, 1 kanál cukor, 1 csipet fahéj, kakaópor.


A palacsintatészta hozzávalóit egy tálba mérjük, majd habverővel csomómentesre kikeverjük. 15 percet állni hagyjuk a keveréket. Míg pihen a tészta, addig a tölteléket elkészítjük. A mascarpone sajtba elkeverjük a porcukrot és a vaníliát, majd jó habosra kikeverjük. A feketekávéban elkeverjük a cukrot és a fahéjat. A pihentetett palacsintatésztát forró, olajjal mindig átkent serpenyőben kisütögetjük, majd a kész palacsintákat teljesen kihűtjük. Minden palacsinta közepére kenünk a mascarpone krémből, majd ráhelyezünk 2 db. kávéban megforgatott piskótát. A palacsinta két szélét a piskótára hajtjuk, majd feltekerjük az egészet. Tálalásig behűtjük, majd keserű kakaóporral megszórva tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése