"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. április 13., szombat

~ VANÍLIAKRÉM EPERREL ~















Egy kis kora tavaszi kényeztetés. Tegnap vettem egy doboz epret, jó tudom, ez még közel sem olyan, mint a nyári napsütésben érett társai, de olyan csábító volt.
Ma reggel gyorsan összedobtam belőle egy kis kanalazgatni valót délutánra, had örüljön majd az aprónép. Könnyű vacsora után dukál egy kis kényeztetés is. Vaníliakrém és eper, szerintem az egyik legjobb párosítás. Kb. 15 perc alatt el is készül, már csak arra kell várni egy cseppet, hogy a hűtőben kissé lehűljön. 


Hozzávalók 5-6 adagra: 1 doboz kókusztej konzerv, 100 gr. tej, 50 gr. víz, 3 tojás sárgája, 1 tojás fehérje, 1 kiskanál vanília esszencia, 1 csipet só, ízlés szerint cukor 3-4 evőkanál, 30 gr. kukorica keményítő, 450 gr. friss eper. 


A kókusztejet lábosba öntjük, habverővel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a tojások sárgáját, a cukrot, a vanília aromát és a vízben elkevert keményítőt. Az egészet összekeverjük, majd állandóan kevergetve, lassan felmelegítjük, és addig főzzük amíg pudingszerűvé nem válik és krémesen besűrűsödik. Ez után elzárjuk alatta a tüzet és félre húzzuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá felverjük, majd máris a forró krémbe keverjük, laza mozdulatokkal. Az így elkészült krém felét a poharakba adagoljuk, a krém tetejére egy sor felkockázott epret szórunk, majd a maradék krémmel feltöltjük a poharakat. Végezetül ismét jöhet egy adag felkockázott eper a krém tetejére díszítésként. A desszerteket hűtőbe tesszük és tálalásig pihentetjük. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése