"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. április 21., vasárnap

~ CSOKIHABBAL TÖLTÖTT PISKÓTA ~
















Húsvét van...., fényes, virágos, nyugalmas... Egy új Húsvét. Minden a régi, de mégis más. Jobb és szebb. Az ételek a megszokottak: sonka, tojás, torma és fonott kalács. Úgy, ahogy lenni szokott. A krémes sütemények ezúttal elmaradtak, jött helyette egy sokkal egyszerűbb piskóta, fehér csokoládés habbal megtöltve. Könnyű és üde. A nehéz, húsos fogások után egy abszolút tökéletes desszert.


Hozzávalók 6 személynek: 3 tojás, 25 gr. cukor, 5 kanál olaj, 60 ml. tej, 70 gr. liszt, csipet só. Hab: 250 gr.tejszín, 100 gr. fehér csokoládé, 1 kanál porcukor.


A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá elverjük. A sárgájákhoz adjuk a cukrot és habverővel fehéredésig keverjük. Ez után hozzáadjuk kevergetve a tejet és az olajat. A lisztet rászitáljuk és laza mozdulatokkal elkeverjük a tojásos alapba. A végén lazán, hogy a tojáshab ne törjön össze, beleforgatjuk a fehérjehabot is. Veszünk 6 db. magasabb falú muffin papírformát és elosztjuk bennük a piskótamasszát. 160 °C-on, kb. 18-20 perc alatt készre sütjük bennük a piskóta tortácskákat. Míg sül és hűl a piskóta, addig elkészítjük a habot. A fehér csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, kissé kihűtjük. A tejszínt  kemény habbá verjük a porcukorral, majd a végén belekeverjük az olvadt fehér csokoládét is. A megsült piskótákat egy vastagabb szívószállal középen megszúrjuk, körkörös mozdulatokkal üreget csinálunk bennük, majd habzsákból belenyomjuk a közepükbe a habot. Tetejére is habrózsákat nyomunk, úgy tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése