"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. január 31., csütörtök

~ TOSZKÁN BABLEVES ~














Egy jó levesre bármikor kapható vagyok. Főleg ilyenkor télen, amikor szinte átjárja az ember zsigereit a forró lé. Teljesen mindegy, hogy húsos vagy vega, netán krémes állagú, lényeg, hogy leves legyen. Hétvégén mindig van előételként, de előfordul a hétköznapok hajszájában is. Külön szerencse, hogy a csemetéim is szeretik a jó házias leveseket. Most egy Toszkán levest hoztam, ami babbal és bébi spenóttal készült. Momentán az egyik kedvencem lett...


Hozzávalók: 2 doboz fehér konzerv bab, 2 sárgarépa, 1/4 cikk zeller, 1 paradicsom, 250 gr. bébi spenót, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 2 ágacska kakukkfű, 1 mokkáskanál rozmaring, 3-4 kanál olaj, ízlés szerint só, őrölt fekete bors.


A hagymákat felaprítjuk és az olajon üvegesre pirítjuk. A zöldségeket megpucoljuk, kisebb kockákra felvágjuk, a paradicsomot kimagozzuk, húsát felkockázzuk, a spenót szárait lecsipkedjük. Mikor a hagymák kissé lepirultak, hozzáadjuk a zöldségkockákat, a babérleveleket, a fűszereket és a leöblített babot. A babból tegyünk félre egy merőkanálnyit, ezt botmixerrel pürésítsük le, mert ezzel fogjuk majd sűríteni a levesünket. Kissé összesütjük a zöldségalapot, majd felöntjük kb. 2 liter forró vízzel. Fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük a levest, amíg a zöldségek megpuhulnak benne. A végén hozzáadjuk a leszárazott bébi spenótot, a felkockázott paradicsomot és a babpürét. Ha kell utánaízesítjük a levesünket és egyet forralunk rajta. Pirított, sajtos kenyérszelettel tálaljuk a forró levest.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése