"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. február 4., hétfő

~ CLEMENTIN PANNA COTTA ~
















A panna cotta az a desszert, ami lényegében egy jó puding féle. Nagyon hasonlít rá, csak sokkal szebb és hangzatosabb a neve. Rendkívüli módon lehet variálni, mert az alapja egy semleges vaníliás tej és tejszín keveréke, amit kedvünkre ízesíthetünk bármilyen gyümölccsel vagy éppen fűszerrel. Nagyon hamar elkészül és egy kellemes desszert. Már vagy négy-öt receptje van fent a blogomon, de úgy gondoltam, ennek a mandarinos változatnak is kell egy helyet adnom...


Hozzávalók 4 kehelyhez: 200 ml. frissen préselt mandarin lé, 200 ml. sűrű tejszín, 200 ml. natúr joghurt, 90 gr. cukor, 1/2 citrom leve, 1 kiskanál vanília esszencia, 10 gr. zselatin. Mandarin zselé: 100 gr. frissen préselt mandarin lé, 1 mandarin hártyázott húsa, 1 teáskanál zselatin, 2 evőkanál cukor.


A panna cottához a zselatint elkeverjük 3 evőkanál vízzel, majd félretesszük, hogy megduzzadjon. A mandarin levét egy kisebb lábosba töltjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, a joghurtot, a cukrot, a vaníliát és a citrom levét. Habverővel kikeverjük, majd langyosra melegítjük, hogy a cukor elolvadjon benne. Mikor langyos a keverék, hozzákeverjük a megduzzadt zselatint. Addig keverjük, amíg elolvad benne. A kész alapot elosztjuk a kelyhekben. Betesszük a hűtőbe egy órára, hogy megdermedjen. Mikor a panna cotta megszilárdult, akkor elkészítjük a tetejére a mandarinzselét. A mandarin levét kis lábosba töltjük, hozzákeverjük a szintén megduzzasztott zselatint és a cukrot. Langyosra felmelegítjük. A kész zselét a panna cotta tetejére kanalazzuk és teszünk rá még hártyázott mandarin húsából. Tálalásig behűtjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése